Confidenţialitate

Prima pagină | 4 octombrie 2018

Adevărul consemnează că guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost apărat la Strasbourg doar de extrema dreaptă. Premierul s-a prezentat la dezbaterea din plenul Parlamentului European pe tema statului de drept din România, anunţând încă de la început că, deşi “respectă şi preţuieşte” Uniunea Europeană, nu a mers acolo ca “să dea socoteală”. Deşi PSD este membru al grupului Socialiştilor şi Democraţilor europeni, niciun partid de stânga nu a susţinut, în timpul dezbaterii, guvernul român. Scut în jurul executivului Dăncilă au făcut doar europarlamentarii români din coaliţia PSD – ALDE şi reprezentanţii partidelor extremiste din Franţa, Anglia şi Grecia.

Jurnalul Naţional scrie despre cartelul corporatist împotriva șoferilor. Consiliul Concurenței a descoperit că marile firme de asigurări au folosit un soft comun pentru a dirija scumpirea poliţelor de răspundere civilă auto.

România Liberă scrie că un bulevard imens se construiește în cel mai sărac sector al Capitalei. Cinci hectare de teren aferente liniei de cale ferată Cotroceni – Progresului, în prezent dezafectată, vor fi trecute din administrarea CFR la Consiliul Local al Sectorului 5, unde primar este pesedistul Daniel Florea. Același pământ a fost cerut, pentru Primăria Generală, de Gabriela Firea.

Ziarul Financiar scrie despre cel mai bun indicator al inflaţiei: covrigul. Cea mai accesibilă gustare a românului s-a scumpit cu 50% în unele simigerii din Bucureşti. Reprezentanţii din industria panificaţiei pun majorarea preţului pe seama creşterii costurilor de producţie, de la grâu la combustil, în timp ce consumatorii susţin că proprietarii de covrigării profită de traficul intens din zonele cheie ale Capitalei.

Potrivit Gazetei Sporturilor, deranjat că are Ionel Dănciulescu are o relaţie excelentă cu jucătorii şi suporterii, patronul dinamovist a decis să îl alunge din Şoseaua Ştefan cel Mare pe unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria “câinilor”. Giovanni Becali i-a transmis fostului director general că Ionuţ Negoiţă nu mai doreşte să îl vadă în preajma echipei.