Confidenţialitate

Prima pagină, 4 noiembrie

Vrem demisii!, titrează Adevărul. Mii de români au ocupat aseară centrul Capitalei, cerând demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Bilanțul tragediei de la club Colectiv a ajuns la 32 de morţi. Mobilizaţi pe reţelele de socializare, manifestanţii bucureşteni şi-au dat întâlnire la Piaţa Universităţii şi au mers la Guvern, Ministerul Internelor şi Primăria Sectorului 4.

Revolta se mută în stradă, scrie mare pe prima pagină România liberă. În lipsa vreunei demisii sau asumări, valul de furie şi indignare creşte. Se anunţă proteste de amploare în ţară şi în următoarele zile. Primarul Cristian Popescu Piedone, cel căruia i se cer cele mai multe explicaţii, nu a avut nicio ieşire publică în ultimele patru zile.

Jurnalul naţional observă complicitatea criminală a instituţiilor statului cu patronii clubului morţii. Tinerii au fost ucişi colectiv de sistemul care cade mereu în picioare.

Ziarul Financiar solicită guvernului şi autorităţilor locale să dea dispoziţie tuturor instituţiilor din subordine să pună pe site-urile proprii toate avizele şi autorizaţiile pe care le dau companiilor pentru orice fel de activităţi, într-un program care să se numească „Transparenţa totală a administraţiei”. Vom şti, din trei clicuri, pentru orice club, restaurant sau spaţiu public din România dacă nu cumva încalcă legea, aşa cum s-a întâmplat în cazul tragediei de la fosta fabrică Pionierul.

Gazeta sporturilor dezvăluie că Arena Naţională ar putea fi închisă întrucât nu are autorizaţie de la pompieri. Membrana din care este confecționat acoperișul nu este conformă. Se lucrează la armonizarea legislației. Primăria Capitalei susține că nu trebuie schimbat nimic la construcție, ci doar din hârtii.