Prima pagină, 4 martie 2016

În Adevărul de Weekend, istoricii vorbesc despre viitorul Casei Regale după retragerea lui Mihai I. Fiica sa cea mare va deveni regină doar dacă România se întoarce la monarhie, un scenariu cu puţine şanse de a deveni realitate. Principesa moştenitoare Margareta se află, totodată, pe linia de succesiune a Coroanei britanice, un aspect care confirmă importanţa acesteia pe plan mondial.

România Liberă consemnează că procurorii anticorupţie au extins acuzaţiile la adresa afaceristului Remus Truică şi a prinţului Paul, nepotul regelui Carol al II-lea. Cei doi ar fi implicaţi în restituirea ilegală a unei suprafeţe forestiere de lângă Bucureşti. Pădurea nu a aparținut niciodată membrilor familiei regale, ca să poată fi revendicată de urmașii acestora. Prejudiciul depăşeşte 9 milioane de euro.

Ziarul Financiar observă că piaţa asigurărilor, unul dintre cele mai zbuciumate sectoare ale economiei, primeşte o nouă lovitură. Procurorii DIICOT au scos la iveală faptul că încă un şef al instituţiei care supraveghează piaţa a fost implicat în acţiuni infracţionale menite să protejeze interesele unui anumit jucător. Cel mai recent nume apărut pe lista anchetatorilor este cel al Angelei Toncescu, unul dintre cei mai influenţi şefi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în prezent preşedinte al consiliului de administraţie al Carpatica Asig, companie care se confruntă cu grave probleme financiare.

Potrivit Jurnalului Naţional, politicienii fac bani frumoşi din evenimentele de familie. Într-un singur an, Cristian Rizea a scos peste 190.000 de euro din botezul şi tăierea de moţ a fiului său. În 2012, Elena Băsescu a strâns o jumătate de milion de euro „doar” din darul de nuntă oferit de cei 800 de invitaţi. Valeriu Zgonea s-a însurat pentru a doua oară, iar gurile rele susţin că ar fi rămas cu 100.000 de euro după marele eveniment.

Zero de România, titrează Gazeta Sporturilor. Dinamo şi Steaua au încheiat primul derby din acest an aşa cum l-au început, scor 0-0.