Confidenţialitate

Prima pagină | 4 mai 2018

Adevărul scrie că Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Dosarul datează din 2013, când o intervenţie care trebuia să fie premieră medicală a eşuat, ducând la moartea pe masa de operaţie a unei fetiţe din Braşov.  Anchetatorii suspectează că, în timpul unei operaţii pentru îndreptarea coloanei vertebrale, un şurub ar fi ajuns în măduva osoasă a coloanei, ceea ce a dus la complicaţii şi, în final, la decesul micuţei paciente. Ortopedul riscă 7 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

România Liberă consemnează că părinţii compensează neîncrederea în sistemul de educaţie cu activităţi extraşcolare, în timp ce profesorii se luptă cu programa încărcată. Şi unii, şi alţii aşteapta de la copii performanţe. Rezultatul se vede în starea de oboseală şi opoziţia copilului în raport cu şcoala.

Potrivit Jurnalului Naţional, în România, în fiecare an sunt depistate peste 10.000 de noi cazuri de cancer de intestin gros şi circa 5.700 de pacienţi pierd lupta cu boala. Deşi această formă de cancer are şanse de vindecare dacă este depistată în stadii incipiente, în lipsa unui program naţional de screening, foarte mulţi pacienţi ajung prea târziu la doctor. În acest context, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a lansat o campanie pentru depistarea cancerului de intestin gros, prin care vor fi oferite gratuit 500 de teste hemocult.

Ziarul Financiar anunţă că inspectorii Fiscului au colectat în primele patru luni din an peste 76 miliarde de lei, în creştere cu 8 miliarde de lei (+12%) faţă de perioada similară din 2017. Încasările sunt cu 1,4% (adică 1 miliard de lei) peste ţinta propusă în programul Ministerului de Finanţe. Ionuţ Mişa, preşedintele ANAF, spune că aceste rezultate s-au obţinut prin intensificarea activităţilor de colectare şi administrare fiscală şi a efectelor aplicării modificărilor legislative, cât şi pe fondul general de creştere economică coroborată cu creşterea consumului.

Gazeta Sporturilor scrie că Gheorghe Hagi negociază cedarea pachetului minoritar de acţiuni la clubul Viitorul. Miliardarii Dragoș și Adrian Pavăl, patronii Dedeman, sunt interesați. O afacere estimată la 10 milioane de euro.