Prima pagină | 4 decembrie 2017

România Liberă remarcă fisuri politice în triumviratul PSD. Anularea târgului de Craciun din Piaţa Victoriei a scos la lumină tensiunile dintre premierul Mihai Tudose şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Scandalul a început încă de joi seara, pe grupul de WhatsApp al comunicatorilor PSD, dupa un comentariu public al şefului guvernului, care are o relaţie dificila şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Adevărul observă că PSD reînvie economia planificată din vremea comunismului, cu aceleaşi idei şi chiar aceiaşi oameni. Fostul comitet care stabilea planurile cincinale a revenit la viaţă printr-o ordonanţă a Guvernului Tudose, sub numele Consiliul de Programare Economică. Una dintre sarcini va fi respectarea programului de guvernare. Din componenţa sa fac parte Emilian Dobrescu şi Leonard Caza, doi foşti membri ai comitetului ceauşist.

Potrivit Jurnalului Naţional, ceva mai mult de un sfert dintre elevii din România au o greutate anormală în raport cu înălțimea lor. De cele mai multe ori, aceştia sunt prea grași. Kilogramele în plus sunt un fenomen din ce în ce mai răspândit pe măsură ce vârsta acestora crește, se arată în cel mai recent studiu al Institutului Național de Sănătate Publică.

Ziarul Financiar scrie că surpriza în execuţia bugetului pe 2017 a fost încasarea cu 2 miliarde de lei sub aşteptări din impozitul pe profit de la companii, arată datele proiectului de buget pe 2018. Guvernul estimase că va strânge de la companii impozit pe profit de 16,2 miliarde de lei. Deşi creşterea economică este chiar de 7% pe primele 9 luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, statul nu poate încasa impozit pe profit de la companii aşa cum şi-ar dori.

Gazeta Sporturilor observă că, după o primă repriză în care a jucat penibil şi nu a înscris vreun gol, Steaua s-a dezlănţuit după pauza şi după ce atacantul-problemă Denis Alibec a fost înlocuit. FCSB a învins Juventus București cu 4-0. Cristian Tănase a bifat o dublă. Harem Gnoere a marcat cu dosul, iar Constantin Budescu i-a dat peste nas finanţatorului cu un gol reuşit direct din corner.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS