Confidenţialitate

Prima pagină, 4 aprilie 2016

Greii din PSD se luptă să blocheze cruciada DNA, titrează Adevărul. Reţinerea Olguţei Vasilescu a generat panică în rândul social-democraţilor. Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb şi Codrin Ştefănescu au cerut conducerii partidului să fie deblocate cele 20 de proiecte de modificare a legislaţiei penale, care ar fi fatale luptei anticorupţie. Refuzul colegului Valeriu Zgonea i-a scos din sărite pe social-democraţi, şedinţa căpătând accente de-a dreptul groteşti.

Într-un interviu acordat României Libere, ministrul Justiţiei îşi apără deciziile care i-au atras critici, între care nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general şi propunea de reînvestire a Laurei Koveşi la şefia Direcţiei Anticorupţie. Controverse a stârnit şi poziţia Ralucăi Prună faţă de ordonanţa interceptărilor telefonice. Parlamentarii ALDE îi cer demisia în moţiunea simplă intitulată “Drepturile omului nu sunt un lux”.

Jurnalul Naţional observă că mierea este pentru România un atu considerabil, dar neluat în seamă de decidenți. În timp ce piața este invadată de miere contrafăcută, multă venită din import, apicultorii noştri se descurcă așa cum pot. Beneficiile acestui produs nu sunt popularizate, fapt ce explică şi consumul extrem de scăzut pe plan intern.

Într-o analiză de piaţă, Ziarul Financiar consemnează că giganţii Samsung şi Apple au obţinut, anul trecut, cumulat, 70% din cei aproape 2 miliarde de lei cheltuiţi de români pe telefoane inteligente. Al doilea jucător de pe piaţă după numărul de mobile comercializate – compania braşoveană Visual Fan (Allview) – a atras doar 6% din încasări, în condiţiile în care portofoliul său este format în principal din terminale ieftine.

Gazeta Sporturilor observă că Steaua a ajuns la 4 victorii consecutive în play-off-ul ligii I. Toate succesele au purtat amprenta lui Nicolae Stanciu. Decarul de 22 de ani şi-a salvat, aseară, colegii în victoria, 2-1, contra ASA Târgu Mureș.