Confidenţialitate

Prima pagină | 31 octombrie 2017

Adevărul scrie că neregulile grave din Sănătate au ieşit la iveală încă din 2010, după incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Inclusiv magistraţii care au judecat acest dosar au subliniat faptul că sistemul este subfinanţat şi managerii slabi pregătiţi. Nimeni nu a făcut însă nimic şi asta s-a văzut în urma tragediei de la clubul Colectiv, când cele mai multe dintre victime au fost ucise de infecţii.

Potrivit României Libere, noul război dintre autorităţile brăilene şi cele gălăţene – în care s-a implicat şi guvernul pare să ia amploare, dar şi să ofere surprize. Unirea celor două judeţe, despărţite de numai 15 kilometri, a fost o idee a Regelui Carol I. La ora actuală, proiectul de suflet al premierului Mihai Tudose ar avea alte argumente economice decât prosperitatea de la vremea aceea a celor doua porturi de la Dunăre, pentru ca, unite, Galaţiul şi Brăila ar deveni a doua aglomerare urbană din ţara, dupa Bucureşti.

Jurnalul Naţional notează că Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Vasile Blaga în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit DNA, fostul lider PDL a primit prin interpuşi 700.000 de euro de la Gheorghe Ştefan, fost primar de Piatra-Neamţ, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a partidului. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Potrivit Ziarului Financiar, ministrul agriculturii vrea să repună pe picioare sectorul zootehnic, printr-o exploatare mai eficientă a celor 4,8 milioane de hectare de păşuni şi fâneţe pe care România le deţine. Aceste suprafeţe ar putea fi folosite pentru păşunatul ovinelor şi bovinelor de carne. Petre Daea vrea infrastructură necesară pentru păşuni, asigurând apa lângă animal.

Sub titlul ‘O căciulă prea mare’, Gazeta Sporturilor observă că  Vasile Miriuţă este cel mai slab antrenor al lui Dinamo din ultimii 14 ani. Cu doar 5 puncte câştigate din 18 posibile, tehnicianul continuă să se facă de râs, iar play-off-ul pare o himeră pentru alb-roşii.