Prima pagină, 31 martie 2016

Adevărul scrie despre Parlamentul ruşinii. Aleşii au ridicat, ieri, pe noi culmi propria nesimţire. Mai întâi, au adoptat o lege de amnistie fiscală doar pentru partidele politice, astfel încât să nu le mai fie executate conturile de campanie electorală. Apoi, au respins prin vot cererea de arestare a deputatului Sebastian Ghiţă.

Despre culisele şedinţei în care Sebastian Ghiţă a scăpat de arestare citim în România Liberă. Cu majoritate covârşitoare, deputaţii i-au menţinut acestuia imunitatea. Procurorii anticoruţie au formulat şapte capete de acuzare împotriva lui, printre care dare de mită şi trafic de influenţă. Anterior, atât liderul PSD Liviu Dragnea, cât şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu au anunţat că vor vota în favoarea cererilor justiţiei.

Jurnalul Naţional aminteşte că România mai are doar patru ani la dispoziţie pentru a atinge ţintele de colectare şi reciclare trasate de Comisia Europeană. După acest termen, vor începe să curgă amenzile. La cum arată situaţia astăzi, acest lucru este imposibil de realizat, iar ţara noastră va intra, din nou, în procedura de infringement. Sancţiunile zilnice se vor ridica la 200.000 de euro.

Într-un interviu pentru Ziarul Financiar, ministrul Agriculturii spune că România este o piaţă de mâna a zecea, în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate. Potrivit lui Achim Irimescu, salamul se spală cu oţet, iar brânza se pune din nou în vânzare după ce i s-a schimbat saramura. Statul nu-ţi face datoria, concluzionează şeful de la Agricultură.

Lider decis de arbitri, titrează Gazeta Sporturilor. Un penalty mincinos a dus la victoria Stelei împotriva Pandurilor, scor 1-0. Meciul a fost stricat de gafele brigăzii conduse de Marius Avram. Roş-albaştrii au urcat în frunte pentru prima dată în această ediţie de campionat.