Confidenţialitate

Prima pagină, 31 mai 2016

Un milion de români suferă de cancer, potrivit unui studiu citat de România Liberă. Statistica este îngrijorătoare pentru Europa de Est. Cercetarea prezentată ieri la Bucureşti a evaluat, în premieră, impactul direct şi indirect al bolii, principalele bariere resimţite de pacienţii oncologici după primirea diagnosticului, nivelul de cunoştinţe despre cancer, despre inovaţiile apărute în domeniul oncologiei în ultimele decade şi orizontul de aţteptare referitor la boala canceroasă.

Jurnalul Naţional observă că numărul medicilor oncologi a scăzut dramatic, ajungând la circa 250 de specialişti în toată ţara. „România este singura ţară din lume care a desfiinţat oncologia medicală şi acum ne lipsesc specialiştii tineri”, spune preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală din România. Pacienţii români cu cancer au acces gratuit la mai puţin de 15% dintre medicamentele aprobate, în perioada 2006-2015, de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Adevărul scrie că mai mulţi agenţi şi ofiţeri de poliţie din Ploieşti au dat la DNA declaraţii complete despre şefii lor, arestaţi pentru corupţie, care ar fi fost mână-n mână cu Sebastian Ghiţă. Deputatul ar fi beneficiat de informaţii confidenţiale din anchetele penale, iar în schimb ar fi oferit protecţie politică.

Potrivit Ziarului Financiar, încrederea în evoluţia economiei a ajuns, în zona euro, la cel mai înalt nivel din ultimele 4 luni. În România, managerii de companii pariază, până în iulie, pe o îmbunătăţire a activităţii economice în toate zonele cu impact major pentru Produsul Intern Brut: industrie prelucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii.

Gazeta Sporturilor anunţă că, în cartea pe care o va lansa, Maria Olaru – campioană mondială absolută a gimnasticii – povesteşte episoade incredibile despre Mariana Bitang, Octavian Belu, Ion Ţiriac şi alte nume mari. Tânăra descrie în detaliu mecanismele umilirii din gimnastică.