Confidenţialitate

Prima pagină, 30 octombrie 2015

Imperiul lui Tiberiu Udrăreanu este anchetat de procurorii anticorupţie, titrează România liberă. Afaceristul, proprietar al unuia dintre cele mai mari grupuri specializate în securitate electronică şi IT, totodată vicepreşedinte UNPR şi campion al contractelor cu statul, a fost reţinut, fiind suspectat că l-a mituit pe primarul suspendat al Iaşiului. Gheorghe Nichita a fost plasat și el preventiv în spatele gratiilor.

Sorin Oprescu este supravegheat cu o brăţară electronică imaginară, observă Adevărul de weekend. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca edilul general să fie plasat în arest la domiciliu, condiţionat să poarte un sistem electronic de supraveghere. Asemenea dispozitive nu există, însă, în dotarea Poliţiei.

Jurnalul naţional scrie despre calvarul birocratic al adopţiei. Guvernul a aprobat recent un proiect de lege privind modificarea procedurii de înfiere. Din 2016, se vor scurta toate etapele procesului, iar părinţii adoptivi vor primi mai multe drepturi.

Ziarul Financiar urmăreşte „dialogul nesfârşit“ al autostrăzilor. Craiova-Piteşti şi centura sud a Capitalei sunt de doi ani în negocieri fără speranţă. Cele două şosele, care ar urma să fie construite în concesiune, nu au dată de începere şi nici de finalizare.

Ratări în serie, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor. Românca rămâne a doua în ierarhia mondială feminină, dar – anul acesta – s-a pierdut ori de câte ori s-a ivit posibilitatea unei performanţe de legendă.