Confidenţialitate

Prima pagină, 30 martie 2017

Adevărul notează că procurorul general şi şefa Direcţiei Anticorupţie au scăpat de ‘execuţia’ solicitată, în ultimele săpămâni, de unii politicieni ostili. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să nu înceapă procedura de revocare din funcţii a lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi. Evaluarea celor doi a fost făcută după ce Curtea Constituţională a decis că DNA şi-a depăşit atribuţiile când a început ancheta asupra ordonanţei 13, prin care guvernul a încercat dezincriminarea abuzului în serviciu.

România Liberă a aflat că, pe când era ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea a crescut de cinci ori bugetul localităţii natale, pentru a acoperi un contract de asfaltare dat firmei sale de casă. În 2015, 3 milioane de euro au plecat din bugetul guvernului către Gratia, Teleorman. Banii au ajuns în conturile companiei TelDrum, apropiată actualului lider PSD.

Jurnalul Naţional observă că guvernanţii fac casă bună cu flora şi fauna când vine vorba de infrastructură. Compania de Drumuri va scoate la licitaţie construirea lotului de Autostradă Suplacu de Barcău – Borş. Traseul traversează o arie protejată. Autorităţile spun că un viaduct va fi soluţia.  În trecut, pe un lot al autostrăzii Lugoj – Deva s-a decis construirea unor tuneluri pentru urşi, proiectul fiind întârziat cu doi ani.

Ziarul Financiar estimează că Romånia ar putea avea de jucat unul dintre cele mai dificile roluri în negocierile pentru Brexit. Strategia Bucureştiului este centrată pe asigurările că nu va exista discriminare între cetăţenii Uniunii în timpul divorţului. Pe piaţa muncii, cei 230.000 de românii au ajuns a treia naţionalitate din Marea Britanie, după polonezi şi irlandezi.

Oltenia dansează, titrează Gazeta Sporturilor. După un meci echilibrat şi spectaculos, în care o oră a evoluat în 10 oameni, Universitatea a învins dramatic Dinamo la loviturile de departajare. Ratările lui Patrick Petre şi Dan Spătaru au decis semifinalista Cupei României.