Prima pagină, 30 mai 2017

Cod roşu de greve, titrează Jurnalul Naţional. Sindicaliştii care protestează în aceste zile vor declara război Guvernului şi Parlamentului, în cazul nerezolvării revendicărilor. În administraţia locală se flutură forme de protest spontan care îi vor afecta pe toţi românii, cum ar fi „acţiunile de zel”. Adică oprirea sau încetinirea spontană a lucrului. Profesorii nu mai au timp de îngheţarea anului, dar la toamnă pot începe cu greve în lanţ.

România Liberă a descoperit că doi foşti şefi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă livrează, prin firma la care sunt asociaţi, maşini pentru pompieri. Generalul de brigada Aurelian Niţă şi colonelul Costică Girip, ambii în rezervă, au câştigat un contract de aproape 40 de milioane de euro de la IGSU. Instituţia a anunţat, luna trecută ca a finalizat licitaţia pentru cele 80 de ‘autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime (42+/-3m)’.

Adevărul consemnează că Biserica Ortodoxă Română l-a reabilitat pe ‘Patriarhul Roșu’. Mai mulţi lideri religioşi ortodocşi şi istorici s-au întâlnit, în weekend, la Mănăstirea Dervent din Constanţa la un seminar intitulat ‘Rezistenţa Bisericii Ortodoxe Române sub regimul comunist’, în cadrul căruia s-a discutat despre activitatea preoţilor dobrogeni după anul 1948. Printre altele, a fost elogiată şi figura lui Justinian Marina, primul patriarh al României comuniste, căruia îi este atribuit citatul ‘Omul nou este omul sovietic!’.

Potrivit Ziarului Financiar, companiile din IT au nevoie de 17.000 de angajaţi până la finalul anului. Peste 80% dintre firmele din domeniu planifică să îşi sporească efectivele. Numărul actual de salariaţi din domeniul IT este estimat la peste 70.000 de angajaţi. Criza de personal, îi va determina pe angajatorii din industrie să mjoreze salariile.

Gazeta Sporturilor scrie că Liga a 4-a Călărași oferă, în prezent, singura confruntare între echipe care mai poartă numele celor două mari rivale din fotbalul românesc. Steaua este din comuna Radovanu, cum treci Argeșul dinspre București. Dinamo este din Săruleşti, comună aflată la celălalt capăt al Câmpiei Mostiștei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS