Prima pagină, 30 iunie 2017

Adevărul notează că guvernul Tudose a trecut fără nicio emoţie de votul Parlamentului, la fel cum, în prealabil, miniştrii au fost audiaţi pe bandă rulantă în comisiile de specialitate. Pe scurt, PSD s-a făcut că-i întreabă, iar noii miniştri ori au citit răspunsul de pe foi, ori s-au eschivat. N-a lipsit, însă, limbajul de mahala. În vreme ce guvernul a urcat, bursa şi moneda naţională au picat.

Jurnalul Naţional scrie că executivul a fost uns pe repede înainte. În timpului ceremoniei jurământului de la Palatul Cotroceni, şeful statului i-a mustrat pe liderii coaliţiei.

Ziarul Financiar observă că noul guvern a venit cu un program-şoc, fundamental schimbat faţă de cel cu care PSD-ALDE câştigaseră alegerile. Dacă va fi aplicat, acesta schimbă complet paradigma fiscală, atât în privinţa impozitării firmelor, cât şi a populaţiei. Companiile vor plăti impozit pe cifra de afaceri – impozit în trepte, cel mai probabil de 1%-2% şi 3% – , în loc de impozitul pe profit de 16%, iar populaţia va achita statului impozit pe venitul global (programul nu avansează procente) în loc de impozitul de 16%. Impozitul pe cifra de afaceri pentru companii va lovi firmele cu venituri mari, dar care raportează profit mic şi le va avantaja pe cele care au profituri raportate mari.

România Liberă consemnează gafa noului şef de la Finanţe. Ionuţ Mişa spunea în spunea, în timpul audierilor din Parlament, că Pilonul II de pensii va fi desfiinţat pâna la finalul acestui an, adaugând că această măsura n-ar fi o naţionalizare a pensiilor private. Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Lviu Dragnea, au respins scenariul. Ulterior, Ionuţ Mişa şi-a retractat spusele.

Gazeta Sporturilor anunţă că FCSB s-a distrat în primul amical al verii, învingând cu 7-0 o formaţie extrem de modestă, formată din jucători liberi de contract din Arnhem. Constantin Budescu a înscris o dublă la debutul în tricou roş-albastru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS