Confidenţialitate

Prima pagină, 30 ianuarie 2017

Românii nu se lasă şi n-au stat acasă, titrează Adevărul. Au fost proteste în Bucureşti şi în numeroase alte oraşe din ţară şi din străinătate faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. În Capitală, peste 30.000 de persoane s-au reunit în marş, mai mulţi decât la protestul de săptămâna trecută.

Jurnalul Naţional scrie că tot mai mulți politicieni cunoscuți investesc bani grei în educația moștenitorilor lor, trimițându-şi copiii la școli de elită din străinătate. Noul val de politicieni cu creștere aleasă depășeşte cheltuielile școlare ale generațiilor anterioare. Taxele şcolare ajung, în cele mai multe cazuri, la zeci de mii de euro pe an.

România Liberă observă că Ministerul Transporturilor investeşte masiv în reabilitarea şoseselor din Teleorman: peste 150.000.000 de euro sunt prevăzuţi în bugetul pentru acest an. În timp ce ministrul Răzvan Cuc pompeaza atâţia bani în fieful şefului său pe linie de partid, Liviu Dragnea, pentru centura municipiului Oradea, oraş condus de liberalul Ilie Bolojan, se alocă ridicola sumă de 273.000 de lei. Totuşi, deocamdată, Liviu Dragnea renunţă să-şi îndeplineasca vise mai vechi: aeroport la Alexandria (20 de milioane de euro) şi autostrada spre Bucureşti (400 de milioane de euro).

Potrivit Ziarului Financiar, foamea de energie a dat piaţa peste cap. Tarifele pe piaţa la vedere (spot) au crescut de 10 ori, unii traderi ajungând în insolvenţă. Evoluţia preţurilor se va vedea în facturile pe ianuarie pentru toţi consumatorii – atât casnici, cât şi firme.

Gazeta Sporturilor dezvăluie că în scandalul arbitrilor deghizaţi, unul dintre protagonişti este primar PNL în Dâmboviţa. Valentin Mihalache n-a plecat într-o delegaţie oficilă la Bruxelles, condusă de deputatul Cezar Preda, pentru a putea arbitra la meciul Pandurii – Kralia Sovetov, suspectat de aranjament la pariuri.