Prima pagină, 30 aprilie 2016

Am picat de papagali, titrează Adevărul. Construirea unei moschei la Bucureşti, la schimb cu ridicarea unei catedrale ortodoxe la Istanbul, se dovedeşte tot mai mult o capcană în care au picat 3 preşedinţi şi 5 guverne. În vreme ce Turcia dorește moscheea de la Bucureşti ca parte a politicii de expansiune de tip neo-otoman duse de preşedintele Recep Erdogan, România nu are nici nevoile spirituale, dar nici resursele financiare pentru a edifica o construcţie similară la Istanbul. Bucureştiul şi-a diminuat ambiţiile, urmând să ridice doar o capelă şi un hotel pentru pelerini.

România Liberă urmăreşte confruntarea deputatului Sebastian Ghiță cu procurorii. Comisia juridică a camerei inferioare a  legislativului a avizat reţinerea, dar a respins arestarea social-democratului. În majoritatea cazurilor, anchetatorii cer reținerea pentru a obţine mai apoi arestarea preventivă a unui inculpat. De altfel, după aceeași rețetă parlamentară au scăpat și deputații Elena Udrea și Cristian Rizea. Amândoi au scăpat de reținere, fiind puși sub control judiciar.

Potrivit Jurnalului Naţional, un document de la Direcţia de Sănătate Bucureşti a ajuns pe masa deputaţilor şi a declanşat panica în Parlament. Într-un buletin de expertiză-medicală scrie, negru pe alb, că în Casa Poporului nivelul câmpurilor electrice şi magnetice este mai mare faţă de limita admisă. Cu alte cuvinte sunt radiaţii, iar senatorii, deputaţii şi cei două mii de angajaţi muncesc în condiţii vătămătoare pentru creier.

Ziarul Financiar observă că piaţa muncii fierbe. Companiile au nevoie de angajaţi, dar şomerii din zonele sărace nu vor să se mute. Cererea de resurse umane este mult mai mare decât oferta de candidaţi în zonele în care se fac recrutări.

Prăbuşire, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Simona Halep a pierdut meciul cu Timea Bacsinszky, ratând semifinalele Miami Open. Viktoria Azarenka are şansa să îi ia locul al 5-lea în clasamentul WTA.