Confidenţialitate

Prima pagină, 3 martie 2016

Regele duce marea bătălie, titrează Jurnalul Naţional. Având leucemie cronică și cancer în fază terminală, monarhul a decis să se retragă din viața publică, anunțând într-un mesaj al Casei Regale că toate îndatoririle sale vor fi preluate de principesa Margareta, devenită custode al Coroanei. Potrivit unui sondaj realizat anul trecut, Mihai I ocupă primul loc în clasamentul personalităților care se bucură de încrederea românilor.

România Liberă scrie despre dispreţ. Numero­şi lideri politici cu probleme penale ­şi-au păstrat funcţiile ş­i influenţează deciziile din partide ­şi din Parlament, având complicitatea colegilor ş­i ajutorul unor lacune legislative. De curând, liderul social-democrat Liviu Dragnea a anunţat că deputatul Marian Neacşu ramâne coordonatorul campaniei electorale a PSD, în ciuda faptului că are o condamnare de şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Adevărul scrie despre ucigașul nevăzut din casele noastre. Un gaz radioactiv prezent în fiecare locuinţă este extrem de periculos şi, după o expunere îndelungată, poate provoca decesul. Statisticile arată că sute de români mor anual de cancer pulmonar.

Şeful bancherilor ridică tonul, observă Ziarul Financiar.  Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Românie a Băncilor, avertizează că urmează înăsprirea condiţiilor de împrumut şi majorarea costurilor odată cu aprobarea legii privind darea în plată. Proiectul a stârnit numeroase controverse, alimentând nervozitatea instituţiilor de credit, care nu mai reuşesc să găsească punţi comune cu parlamentarii, care în mod uzual le-au susţinut având în vedere că mulţi au luat credite de la bănci.

Duel total, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Meciul din această seară, dintre Dinamo şi Steaua se va decide pe toate fronturile, inclusiv al impresarilor, sponsorilor şi al vitaminelor. Aseară, în prima semifinală a Cupei României, ASA şi CFR au remizat, 0-0.