Prima pagină, 3 iunie 2016

Adevărul scrie că defunctul patron al Hexi Pharma a încercat să-şi ascundă banii după ce a intrat în vizorul procurorilor.  Dan Condrea şi-ar fi cumpărat un adevărat imperiu imobiliar din evaziune fiscală. Procurorii DNA au deschis un dosar penal pe numele firmei care vindea dezinfectanţi diluaţi, dar şi pe numele celor din conducerea societăţii şi a apropiaţilor afaceristului mort.

Jurnalul Naţional se uită pe factura alegerilor locale de duminică, al căror cost se apropie de 11 milioane de euro. Două instituţii locale, conduse de doi foşti lideri de vază ai dispărutului PDL, au achiziţionat urne şi cabine de vot, deşi nu este primul scrutin electoral pe care îl organizează. La centru, Ministerul Afacerilor Interne a cheltuit, la rândul său, o sumă importantă pentru ştampile. Autoritatea Electorală Permanentă a atribuit, tot pentru alegerile din acest an, contracte de aproape 10 milioane de euro unei firme apropiate fostului premier Emil Boc.

România Liberă scrie despre bogăţia satelor sărace. Reporterul publicaţiei a mers în satul vasluian Vultureşti unde a descoperit că, dincolo de încremenirea economică sau de lipsa de idei din partea administraţiei locale, oamenii au nevoie doar de un imbold. Dacă le sunt asigurate uneltele necesare pentru depăşirea propriilor limite sau temeri, aceştia nu se dau în lături de la treabă, oricât de greu ar fi.

Ziarul Financiar observă că o trime din totalul populaţiei ocupate, adică 2,8 milioane dintr-un total de 8,6 milioane de români, lucrează în agricultură sau ca muncitori necalificaţi. Centralizarea este o radiografie a pieţei muncii pe anul 2014. În mod paradoxal, cu numai 100.000 de angajaţi, sectorul IT&C, care a generat 6% din PIB în urmă cu doi ani.

Gazeta Sporturilor notează că “tricolorii” joacă, în această seară, cu Georgia, ultimul test înaintea plecării în Franţa. FRF a pregătit un spectacol grandios, jucătorii urmând să fie prezentaţi în stil american. La meci sunt aşteptaţi 32.000 de suporteri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS