Prima pagină | 3 decembrie 2018

România Mare a renăscut la Alba Iulia, titrează România Liberă. Mii de oameni simpli, din ţară și din Republica Moldova, au mers să celebreze cea mai importantă sărbătoare a tuturor românilor. Patriahul Daniel a sfințit Monumentul Unirii, iar după aceea a fost inaugurat Podul Unirii, special construite, la Alba Iulia, în cinstea Centenarului.

Potrivit Adevărul, reabilitarea şcolilor a fost ratată în proporţie de 95%. Pentru a câştiga alegerile din 2016, PSD a promis finalizarea a 2.500 de grădiniţe şi creşe şi modernizarea a 2.000 de şcoli până în 2020. Cifrele, la jumătatea mandatului, vorbesc de la sine. Mai puţin de 300 de unităţi au şi fost finalizate, ceea ce înseamnă 5,4%.

Jurnalul Naţional scrie că apar legile “Înapoi la ţară”. Locuitorii unor comune transformate doar cu numele în orașe au descoperit că au numai de pierdut. Acum, ei plătesc taxe și impozite de orășeni, deși nu au spitale, școli sau infrastructură urbane. Două dintre orașele-comună au parcurs toate etapele procedurale, așteptând doar votul Parlamentului pentru a le cădea rangul.

Incertitudinea continuă, remarcă Ziarul Financiar. Firmele intră în 2019 fără ca transferul contribuţiilor să fie lege. Din 37 de ordonanţe de urgenţă date în ultimul an, 31 au devenit legi, dar nu şi cea mai importantă: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. În consecinţă, multe companii sunt reticente în legătură cu majorarea salariului brut cu 20%, aşa cum ar trebui după acest transfer de contribuţii pentru păstrarea netului.

Potrivit Gazetei Sporturilor, am prins o grupă suportabilă în preliminariile Campionatului European de Fotbal. Spaniolii sunt mult deasupra tuturor. Românii, suedezii şi norvegienii se vor bate pentru locul secund.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS