Prima pagină, 3 aprilie 2017

Pregătiţi-vă să înduraţi cozi uriașe la frontieră, titrează Adevărul. Din 7 aprilie, vor crește timpii de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor în punctele de frontieră. Se vor înăspri controalele la graniţă atât pe sensul de intrare în ţară, cât și pe sensul de ieșire, întrucât intră în vigoare regulamentul de modificare a Codului Frontierelor Schengen.

România Liberă dezvăluie că paşaportul cetăţeanului turc Cesur Soner a fost reţinut abuziv de Ministerul român al Afacerilor Externe, care s-a comportat ca un curier ce transmite şi pune în aplicare o comandă venită din partea autorităţilor de la Ankara. În absenţa unor documente care să îi justifice demersul, singura explicaţie plauzibilă o reprezintă faptul că MAE a devenit parte a prigoanei pe care preşedintele turc Recep Erdogan a declanşat-o împotriva simpatizanţilor rivalului său politic, Fethullah Gülen. Experţii consultaţi de RL spun că reţinerea unui act se face doar în urma unei decizii judecătoreşti pe care MAE nu a prezentat-o până acum. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit cu omologul sau turc, Mevlut Cavusoglu, la cinci zile după solicitarea MAE de reţinere a paşaportului.

Fiscul vrea să facă economie de formulare, notează Jurnalul Naţional. ANAF vrea să simplifice modalitatea de calcul şi de plată a impozitului pe veniturile persoanelor fizice, care ar urma să treacă mai rar pe la ghişeele Fiscului şi să scape de hârţogărie. Una dintre măsuri ar fi aceea ca plăţile anticipate pentru impozitul pe venit să se facă în două rate egale, cu termene scadente în 25 iulie şi 25 noiembrie, în loc de patru tranşe egale, cum este în prezent, potrivit unui comunicat al Fiscului.

Din Ziarul Financiar aflăm că piaţa de smartphone-uri nu mai are resurse de a creşte cu 60-70%, aşa cum se întâmpla în urmă cu 5-6 ani, însă îşi va păstra tendinţa pozitivă, iar numărul de unităţi livrate va trece de 4,4 milioane în acest an, potrivit estimărilor Samsung, liderul pieţei locale de mobile. „Ne aşteptăm ca piaţa să crească în acest an cu aproximativ 10% până la 4,4 – 4,5 milioane de unităţi, ritm aproximativ egal cu cel înregistrat în anul precedent. Obiectivul nostru este clar şi simplu, să rămânem lideri, cu o cotă de peste 40% din piaţă“, a declarat într-un interviu pentru ZF Cristian Cojocaru, şeful diviziei de echipamente de telecom din cadrul subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung. Încetinirea apare şi în contextul în care zona urbană se apropie de saturaţie pe segmentul smartphone-urilor, iar segmentul de utilizatori dispuşi să treacă de la un telefon simplu la unul inteligent se reduce.

FCSB = Astra, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Roş-albaştrii au câştigat derby-ul cu Dinamo, 2-1, graţie golurilor înscrise de Alibec şi Boldrin. Alb-roşii au lovit în bară în ultima fază a meciului şi au avut un penalty neacordat, ieşind din lupta pentru titlu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS