Prima pagină | 29 octombrie 2018

Adevărul observă falşii profeţi ai cutremurului. Seismul cu magnitudine 5,8 a stârnit o adevărată isterie naţională, după ce falşi profeţi ai cutremurelor au pretins că au prevestit fenomenul încă de acum două luni. Specialiştii spun însă că astfel de previziuni sunt imposibile. Pe Facebook, pot fi făcute postări private şi antedatate, în aşa fel încât să apară în trecut în cronologia unei pagini.

Potrivit României Libere, aproape 337.000 de elevi din familii defavorizate merg la școală fără rechizite. Ministerul Educației și inspectoratele școlare se „împiedică“ în procedurile de achiziție și distribuire. Nu este totuși o noutate pentru elevi și cadrele didactice, care s-au obișnuit, de ani buni, ca rechizitele să ajungă în apropierea Crăciunului sau chiar primăvara, în unele cazuri.

Jurnalul Naţional scrie că suntem campionii strategiilor uitate în sertar. Dovadă stă “România în roz”, proiectul de intrare în Top 10 bogați din Uniunea Europeană. Un plan SF de depășire a economiilor din Cehia, Portugalia, Finlanda, Irlanda, Danemarca şi Austria.

Ziarul Financiar notează că România se sprijină în continuare pe euro de la “căpşunari”, pentru că guvernul PSD nu atrage fonduri europene. Remiterile, adică banii trimişi acasă de muncitorii români din străinătate, au fost, în primele, opt luni din an, la concurenţă cu investiţiile străine. Românii au trimis acasă 2,3 miliarde de euro între ianuarie şi august, în vreme ce investiţiile străine directe au fost de 2,5 miliarde de euro.

Aplauze, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Marius Copil a pierdut finala turneului de tenis de la Basel, în faţa marelui Roger Federer, pe care l-a chinuit teribil în faţa suporterilor săi. Românul urcă pe locul 60 în clasamentul ATP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS