Confidenţialitate

Prima pagină, 29 noiembrie 2016

Jurnalul Național scrie că acuzațiile lansate de ministrul Sănătății la adresa Agenției Naționale de Transplant au indus panică în rândul medicilor și pacienților. Conducerea ANT susține că nicio astfel de procedură nu s-a mai realizat în ultimele zile, o situație fără precedent. Drept consecință, crește mortalitatea în spitale.

România Liberă observă că listele de candida­ţi pentru alegerile parlamentare sunt înţ­esate cu personaje care au probleme penale sau de incompatibilitate. Unele partide au stabilit criterii de integritate, dar care sunt respectate doar la centru. În teritoriu, unde opinia publică este mai puţ­in vigilentă, acestea sunt ignorate.

Adevărul notează că social-democratul Eugen Bejinariu rămâne, deocamdată, cu imunitatea parlamentară intactă. Colegii săi deputaţi au absentat din plen din cauza campaniei electorale. Din raţiuni electorale, PSD îi cere să-şi dea demisia, doar că un asemenea gest nu mai are cum să devină efectiv până la alegerile parlamentare.

Din Ziarul Financiar aflăm că băncile îşi continuă restructurarea. De la începutul anului, 90 de sucursale şi agenţii bancare au fost închise, 130 de angajaţi plecând din sistem, potrivit datelor adunate de Banca Naţională. Ritmul de restructurare a încetinit. Prin comparaţie, anul trecut au părăsit sistemul 1.800 de salariaţi.

Gazeta Sporturilor se întreabă dacă mai bate şi Dinamo vreo echipă. Trupa din Ştefan cel Mare este singura aflată pe loc de play-off care nu a câştigat niciun meci împotriva celor aflate pe primele 6 locuri. Elevii lui Ioan Andone au adunat doar 4 puncte în 6 meciuri, în timp ce Steaua a obţinut 10. “Câinii” au însă avantajul celor 7 meciuri consecutive fără înfrângere şi ar putea bifa un record de invincibilitate.