Prima pagină | 29 mai 2018

Românii sunt cei mai plecaţi de acasă dintre europeni, consemnează Ziarul Financiar. 2 din 10 adulţi apţi de muncă trăiesc în alte state ale spaţiului comunitar. Sărăcia, haosul din sistemul medical sau subdezvoltarea sistemului educaţional determină o mare parte din populaţia ţării să emigreze către ţări care oferă un trai mai bun şi un loc de muncă mai bine plătit.

Potrivit Adevărul, primăriile oraşelor care nu respectă valorile-limită convenite privind calitatea aerului sunt bune de plată. Bucureştiul, Braşovul şi Iaşul sunt pe lista neagră, fiind vinovate  pentru declanşarea procedurii de infringement împotriva României. Potrivit legii, responsabile de calitatea aerului sunt, în mod direct, municipalităţile. Şefa Ministerului Mediului, Graţiela Gavrilescu, spune că insitituţiei îi revine doar reglementarea şi monitorizarea fenomenului.

Jurnalul Naţional analizează piaţa neagră a vinurilor. La ora actuală, în România, un hectar de viţă din trei este nefiscalizat. În plus, importăm de trei ori mai mult decât exportăm.

România Liberă observă că Victor Ponta preia ­ştafeta de la Gabriel Oprea. Fostul premier pregăteşte noi racolări din rândurile social-democraţilor, visând să arbitreze majoritatea legislativă după modelul fostei Uniuni Naţionale pentru Progresul României. 5 parlamentari au părăsit PSD pentru a se alătura Pro România. Coaliţia PSD-ALDE şi-a pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor  şi depinde acum de sprijinul UDMR.

Gazeta Sporturilor scrie depre carnavalul din Bănie. Peste 7.000 de suporteri craioveni i-au așteptat pe fotbaliștii Universității după triumful din Cupa României. După ce au redat mândria oltenilor, eroii antrenați de Devis Mangia se pregătesc de un cantonament în Austria. Pentru performanța de duminică, fiecare va primi câte 10.000 de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS