Prima pagină, 29 iunie

Potrivit Ziarului Financiar, Europa se roagă de Grecia să se salveze de la un colaps economic, politic şi social. În speranţa evitării unui faliment care ar zdruncina întregul continent, liderii europeni fac presiuni asupra celor de la Atena să renunţe la organizarea referendumului din 5 iulie, convocat pe tema austerităţii impuse de creditori. Print-o decizie de ultim moment, Banca Centrală Europeană a menţinut liniile de finanţare pentru băncile greceşti, ceea ce ţine statul elen pentru încă o zi în viaţă. Băncile şi bursa vor fi închise o săptămână, pentru a preveni o revoltă a depunătorilor şi investitorilor, care vor să îşi retragă banii cu orice preţ.

Cotidianul Puterea dezvăluie că bolnavii şi statul plătesc sume exorbitante pe tratamente oncologice ineficiente. Șase medicamente scumpe și foarte scumpe, aflate în lista de compensate , au efect nul sau minim în combaterea cancerului și efectelor acestuia. Informația se regăsește într-un document publicat de Societatea Europeană de Oncologie Medicală, în urma unor studii clinice care au durat doi ani, realizate de unii dintre cei mai reputați medici din lume.

Cum a pierdut Prahova un proiect vital de două sute de milioane de euro ne explică România liberă. Mii de locuitori ai judeţului au fost lăsaţi fără canalizare de gruparea formată din Sebastian Ghiţă, Mircea Cosma şi Iulian Herţanu. Implicarea acestora în deturnarea fondurilor a făcut ca lucrările să rămână la stadiu incipient, iar cofinanţarea europeană s-a pierdut.

Potrivit Evenimentului zilei, în aşteptarea lui Victor Ponta, în partid se conturează două tabere. Liviu Dragnea şi Marian Oprişan ar prefera ieşirea de la guvernare, în timp ce Rovana Plumb, cea care asigură interimar şefia partidului, susţine actuala coaliţie. Din tabăra opoziţiei, liberalul Vasile Blaga vede dărămat executivul până la 1 septembrie.

Jurnalul naţional ne aminteşte că începe BAC-ul scris şi urmează admiterea la facultate. Anul acesta, susţin examenul maturităţii cu peste 7.000 mai mulţi candidaţi faţă de 2014. Aproape un sfert sunt candiditaţi respinşi sau care nu s-au prezentat la sesiunile anterioare. Cei care trec acest hop vor intra în focurile admiterii la facultate.

 Adevărul scrie despre cărţi contra liberare. După condamnările răsunăroare din ultimii ani, în România s-a dezvoltat o afacere care îi transformă pe puşcăriaşi în oameni de ştiinţă. Obiectivul este eliberarea condiţionată.

Potrivit Gazetei sporturilor, Steaua a făcut a 4-a achiziţie. După Alcenat, Muniru şi Tudorie, roş-albaştrii l-au cooptat pe algerianul în lot pe Tahar. În vârstă de 25 de ani, mijlocaşul central a reuşit 3 goluri şi 3 pase decisive în sezonul trecut pentrz Gaz Metan Mediaş.