Confidenţialitate

Prima pagină, 29 iunie 2016

Jurnalul Naţional observă un pericol pentru “armata de bugetari”. Cabinetul lui Dacian Cioloş promite să le facă românilor viaţa mai simplă în relaţia cu instituţiile statului prin debirocratizarea. Se elimină copiile legalizate, se simplifică procedura de emitere a cazierului judiciar, se introduc plăţi alternative şi comunicaţii electronice.  

România Liberă remarcă o schimbare de strategie. Miniștrii cabinetului condus de Dacian Cioloș au început, în ultima perioadă, să atace deciziile controversate luate de liderii partidelor politice, precum contractele preferențiale, dezincriminarea conflictului de interese, pensiile speciale pentru aleșii locali. Pozițiile publice dure vin după ce Parlamentul a tăiat puterile Executivului, reducându-i posibilitatea de a emite ordonanțe pe durata vacanței parlamentare. PSD speră să obțină voturi la alegerile parlamentare subminând imaginea cabinetul tehnocrat.

Analizând efectele ajutoarelor sociale, Adevărul publică povestea lui Ion Izvoranu, un localnic din comuna Racşa – judeţul Satu Mare, întors în România, după 14 ani de stat în Anglia. Bărbatul şi-a investit banii într-o fermă. Afacerea sa nu merge, însă, pentru că nu găseşte oameni care să dorească să muncească.

Potrivit Ziarului Financiar, comerţul cu amănuntul a atins un maxim istoric. Anul trecut, românii au cheltuit 160 miliarde de lei pe mâncare, electrocasnice, mobilă şi bricolaj. Datele nu includ şi vânzările auto. Avansul a fost susţinut de o serie de măsuri de relaxare fiscală precum reducerea TVA la alimente, de la 24% la 9%.

Gazeta Sporturilor scrie că germanul Armin Veh se suprapune perfect pe portretul robot al viitorului selecţioner al României, schiţat de oficialii Federaţiei Române de Fotbal. Tehnicianul are 55 de ani, este foarte experimentat şi liber de contract, iar în ultimii ani a pregătit doar echipe de top.