Confidenţialitate

Prima pagină, 29 ianuarie

A început asaltul asupra Justiţiei, titrează România Liberă. Preşedintele Senatului a iniţiat un proiect de lege prin care vrea să schimbe mecanismul de numire a şefilor din Justiţie. Călin Popescu Tăriceanu propune ca procurorul general şi şefii DNA şi DIICOT să fie desemnaţi de către Consiliul Superior al Magistraturii, care ar urma să decidă şi în privinţa revocărilor din funcţie. În prezent, numirile sunt făcute de şeful statului, la propunerea ministrului Justiţiei, iar CSM emite doar un aviz consultativ. Numele actualului procuror general, Tiberiu Niţu, apare în scandalul coloanelor cu girofar.

Jurnalul Naţional publică un avertisment al bancherilor. După ce s-au văzut cu buzunarele pline, instituţiile financiare spun că nu vor mai da credite imobiliare sau că vor mări avansurile foarte mult pentru a nu-şi mai asuma niciun risc. Deocamdată, doar o bancă a luat decizii tranşante, însă strategia pare pregătită în amănunt.

Adevărul de weekend publică povestea lui Dorel, emblemă a prostiei. Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România postrevoluţionară, depășindu-l în faimă pe celebrul Bulă. Dorel este pricina necazurilor noastre cotidiene. Ne sparge ţevile de apă, ne distruge asfaltul de pe șosele, ne lasă fără lumină sau fără gaze. Un adevărat inamic public.

Ziarul Financiar scrie despre cea mai mare tranzacţie a ultimilor ani din industria alimentară. Lactalis cumpără Albalact pentru a se detaşa de competitorii Danone şi FrieslandCampina, ceea ce nu a reuşit în cei 8 ani care au trecut de la achiziţia brandului LaDorna.

DNA descoperă Stadionul Naţional, scrie Gazeta Sporturilor. Au trecut 4 ani de când publicaţia a scris despre acoperișul retractabil. Procurorii au anunțat ieri că încep urmărirea penală în această afacere.