Confidenţialitate

Prima pagină | 28 septembrie 2018

Adevărul scrie despre minciunile turnate de Viorica Dăncilă la Bruxelles. Recenta vizită externă a premierului a fost una de curtoazie: a încercat să-i convingă pe europarlamentari că tensiunea politică din Românai nu este atât de gravă, în contextul în care săptămâna viitoare Viorica Dăncilă va fi audiată în plenul Parlamentul European pe tema respectării statului de drept în România. Deplasarea premierului nu a ameliorat nicicum imaginea şifonată a Guvernului PSD, ci dimpotrivă: au apărut şi mai multe critici.

Sub titlul “de la bar, la spital”, Jurnalul Naţional scrie că trei milioane de adulţi consumă alcool peste măsură. În timp, aceştia ajung să dezvolte o mulţime de probleme psihice şi fizice. Aşa se face că, în spitale, peste 40% dintre bolnavi sunt trataţi pentru afecţiuni produse pe fondul consumului excesiv de alcool. În lipsa unor programe de informare şi prevenire, alcoolismul rămâne cea mai netratată boală din România, iar consecințele pe termen lung sunt devastatoare.

Creşterea salariului minim a atras pensionarii pe piaţa muncii, observă Ziarul Financiar. 148.000 de vârstnici lucrează în 2018, faţă de 100.000 în 2015. În medie, un pensionar încasează venituri suplimentare nete de aproape 1.800 de lei pe lună din salariu, pe lângă pensie. Aproape şase din zece pensionari activi au contracte de munc` full time.

Potrivit României Libere, linia de metrou care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei va fi gata la „Sfântul Așteaptă“. Lucrările bat pasul pe loc și nu se întrevede nici o luminiţă la capătul tunelului subteran. Călătorii vor avea de așteptat mult și bine până când vor putea circula pe acest tronson. Şantierul s-a blocat în contextul în care Metrorex îi datorează constructorului italian Astaldi 452 milioane de lei, în urma litigiilor privind contracte de lucrări pentru Magistrala 5 și Magistrala 4.

Chin de liga a 3-a, titrează Gazeta Sporturilor. FCSB a făcut o partidă execrabilă în victoria cu 1 la 0 împotriva Unirii Alba Iulia, din şaisprezecimile Cupei României. Unicul gol a fost marcat de Raul Rusescu, salvând întreaga echipă antrenată de Nicolae Dică.