Confidenţialitate

Prima pagină | 28 noiembrie 2018

Adevărul consideră că recentele puseuri de agresivitate a Rusiei în zona Mării Negre a cărei pază de coastă a deschis focul şi a capturat trei nave ucrainene cu tot cu echipaje demonstrează că, nici după anexarea Crimeei, Moscova nu are de gând să se liniştească. Analiştii consideră că Rusia vrea să ridice în zonă o nouă Cortină de Fier asemănătoare cu cea din Războiul Rece pe fondul nemulţumirilor aduse de lărgirea NATO şi faptul că Ucraina se înţelege tot mai bine cu lumea occidentală. Tocmai de aceea experţii sunt de părere că aliaţii NATO ar trebui să decidă, de urgenţă înfiinţarea unor unităţi multinaţionale în România. Unele voci plusează cerând aducerea în România a unei puternice componente militare americane.

România Liberă se întreabă de unde va scoate statul 170 miliarde lei pentru majorarea pensiilor. Senatul a dat undă verde, săptămâna aceasta, unui act normativ cu impact financiar uriaș. De la momentul inițierii proiectului de lege, mai mulți experţi și-au exprimat scepticismul în legătură cu sursele de finanțare. În opinia analistul economic Ilie Șerbănescu, noua lege a pensiilor este atât de bună încât nu este finanţabilă, întrucât sumele necesare pentru majorarea pensiilor, așa cum prevede proiectul, ar trebui să crească de două ori în următorii ani.

Jurnalul Naţional consemnează un semnal de alarmă tras în ceea ce privește fenomenul cadourilor pentru profesori. Cel mai mult au de suferit elevii ale căror familii nu vor sau nu își permit să cotizeze pentru aceste daruri, spune Iulian Cristache, președintele Asociației de Părinți din România. Frigiderele au intrat pe lista “atențiilor” pentru dascăli.

Potrivit Ziarului Financiar, hotelurile din Bucureşti care vor găzdui delegaţii în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene îşi vor rotunji veniturile cu cel puţin 7 milioane şi jumătate de euro. În calcul s-au luat cele 50.000 de nopţi de cazare generate de acest eveniment şi un tarif mediu de cazare de 150 de euro pe noapte.

Gazeta Sporturilor scrie că mijlocaşul Diogo Salomão are liber la transfer. Dinamo a decis să nu îi ofere golgheterului o prelungire a contractului. Finanţatorul FCSB l-ar putea curta pe portughez, întrucât îl consideră cel mai bun jucător din Liga I.