Confidenţialitate

Prima pagină | 28 noiembrie 2017

Adevărul despre viaţa de coşmar a românilor pe teritoriul mafiei italiene. Cazul tinerei sechestrate timp de 10 ani într-un ghetou din Calabria nu este unul singular. Mulţi conaţionali din diaspora povestesc că, în sudul Italiei, mafia este omniprezentă şi toată lumea trăieşte în teamă.

România Liberă observă că Bucureştiul este singura capitală europeană care nu este legată prin autostradă de niciun alt oraş important de pe continent. La rândul lor, legăturile feroviare lasă de dorit. Niciuna dintre şoselele rapide nu face legătura cu o altă capitală din ţăile vecine României. Spre Giurgiu a fost aleasă varianta drumului expres, aşa că nu se poate spune că ajungem la Sofia pe autostradă.

România se scufundă în gunoaie, consemnează Jurnalul Naţional. La începutul acestui an, a intrat în vigoare o taxă care trebuia să stimuleze reciclarea deșeurilor. ‘Taxa la groapă’ implică o plată suplimentară de 80 de lei pe tona de gunoi descărcată de firmele de salubritate. Dar Guvernul a dat, Guvernul a luat. Taxa a fost suspendată, iar firmele care ar putea recicla, de exemplu, toate PET-urile folosite au rămas fără materie primă.

Potrivit Ziarului Financiar, consultanţii fiscali afirmă că păstrarea cotei unice este cheia pentru menţinerea României ca destinaţie de investiţii. Principala critică adusă impozitării progresive este că descurajează munca şi performanţa. Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a declarat că introducerea cotei uni ce în 2005 a redus birocraţia, însă a mărit corupţia şi evaziunea prin eliminarea globalizării veniturilor, iar impozitarea cu cote ‘moderat progresive’ ar contribui la reconciliere naţională.

Istorie şifonată, titrează Gazeta Sporturilor. O singură dată au mai pierdut roş-albaştrii 3 meciuri la rând fără să marcheze. Se întâmpla în urmă cu o jumătate de secol. Steaua de atunci încheia campionatul pe locul 5.