Confidenţialitate

Prima pagină, 28 noiembrie 2016

Adevărul scrie că scandalul cozilor la Permise Auto trimite pașapoartele la mall. Program în două schimburi și programări online sunt primele decizii menite să detensioneze situaţia. Totodată, Serviciul Pașapoarte se va muta din Pipera în incinta Mall Plaza. Publicaţia consideră că măsurile puteau fi însă luate mult mai devreme.

Jurnalul Naţional dezvăluie că scandal cozilor infernale a găsit Direcția de Regim Permise în plină licitație. Instituția achiziționa mașini de teren în valoarea de 875.000 de euro. Un contract atribuit în miez de noapte, pare-se. Pentru a permite programările online, Ministerul de Interne a adus un soft folosit la Suceava în ultimii 4 ani.

România Liberă notează că tezele de doctorat au devenit secrete de stat. De la sfârşitul lunii septembrie, Biblioteca Naţională a interzis, practic, accesul publicului la astfel de lucrări, dar şi experţilor care verifică acuzaţiile de plagiat. Teoretic, accesul este încă permis, dar numai pentru varianta electronică a unei teze. Biblioteca nu are, însă, personal care să le scaneze.

Potrivit Ziarului Financiar, numărul companiilor intrate în insolvenţă a scăzut cu 21% în primele zece luni din acest an, la 6.747 faţă de 8.540 cât se înregistra în perioada similară a anului trecut. Cea mai mare scădere a fost marcată de judeţul Maramureș (-64,27%) , iar cea mai mare creştere de judeţul Iaşi (15,21%), arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Zonele cu cele mai multe insolvenţe noi au fost Bucureşti, cu 1.363 firme (-10,45%), Bihor, cu 468 firme (1,52%) şi Iaşi, 409 firme (15,21%).

Somn uşor, titrează Gazeta Sporturilor. Într-un meci somnifer, FC Botoşani a reuşit să-i smulgă primul punct Stelei, după 8 înfrângeri consecutive. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a început meciul fără jumătate din titulari, chemând abia după pauză tripleta “ucigaşă” de atac, dar roş-albaştrii şi-au continuat linia prestaţiilor gri din ultima perioadă.