Prima pagină, 28 iunie 2017

Potrivit României Libere, uşurinţa cu care şeful statului l-a acceptat pe Mihai Tudose, propunerea PSD pentru postul de premier, i-a uimit pe mulţi dintre susţinătorii lui Klaus Iohannis. Practic, prin aceasta decizie, președinele a încălcat chiar principiile pe care singur le enunţase saptamâna trecută, anume că vrea la cârma guvernului un om competent şi integru. Doar că Mihai Tudose a fost declarat incompetent chiar de propriul partid. Mai mult, premierul desemnat a recunoscut că a plagiat, în momentul în care a vrut sa renunţe la titlul său de doctor.

Jurnalul Naţional scrie despre bani negri pentru campania lui Traian Băsescu. Facturi fictive, cu sume diminuate, ‘fabricate’ la iniţiativa fiicei fostului preşedinte, sunt noile acuzații pe care DNA le aduce Ioanei Băsescu. În acest carusel sunt implicaţi fostul său iubit, dar și grupul media RCS&RDS. Aproape 1,2 mil. lei au ajuns, în baza unor contracte pe hârtie, în conturile unor firme care ar fi prestat servicii în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Copiii modeşti de la sate sunt campioni la Capacitate, notează Adevărul. Evaluarea Naţională a fost grea pentru unii și ușoară pentru alţii. În ţară sunt copii care au luat medii peste 9.90 sau chiar 10. Mulţi sunt din mediul rural și nu au făcut niciodată pregătire.

Ziarul Financiar observă că statul a cheltuit pentru investiţii, în primele cinci luni din an, sub un miliard de euro. Suma este una ridicolă pentru o ţară cu un Produs Intern Brut de 170 miliarde de euro, care vrea să ajungă din urmă economiile dezvoltate. Investiţiile totale ale statului (din buget, din fonduri comunitare şi din împrumuturi) sunt în primele cinci luni din 2017 cele mai mici din ultimii zece ani, raportat la aceeaşi perioadă din anii anteriori.  

Denis top 500, titrează Gazeta Sporturilor. Revista ‘World Soccer’ l-a ales pe atacantul FCSB în clasamentul celor mai influenţi fotbalişti din lume. Alibec este singurul jucător din Liga I pe lista deschisă de Ronaldo, Messi sau Neymar. În top mai apar Stanciu şi Chipciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS