Prima pagină, 28 iunie 2016

În Adevărul, descoperim o afacere de familie cu etnobotanice. Doi concubini din Bârlad îi alimentau cu stupefiante pe elevii şi tinerii din oraş. Drogurile sintetice, extrem de periculoase, erau procurate de cuplu de la furnizori din alte judeţe sau chiar din străinătate, iar de vânzarea acestora se ocupau copiii familiei Manea, sub atenta îndrumare a părinţilor.

Jurnalul Naţional scrie despre prima factură a Brexit-ului. Exportatorii români care au contracte în Marea Britanie pierd zilnic 1,5 milioane de euro ca urmare a deprecierii lirei sterline cu 15%. Dacă situaţia se va menţine mult timp, firmele vor fi în pragul dezastrului. Şi agricultorii vor avea mai puţini bani. Marea Britanie este a cincea destinație de export pentru România, cu un volum total de 649,9 milioane de euro în primul trimestru din acest an, în creștere cu 15,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei.

Potrivit României Libere, sistemul privat de sănătate creşte de la un an la altul, dar acesta rămâne unul de mici dimensiuni în raport cu cel de stat. Tot mai mulţi pacienţi aleg unităţile medicale private, fie prin servicii decontate chiar de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fie prin intermediul unor asigurări private de sănătate ori pe banii proprii.

Potrivit Ziarului Financiar, peste 5.200 de companii cu acţionari britanici erau înregistrate în economia românească la finalul lunii mai, cu un sold al capitalul social de 997 milioane euro, respectiv 2,49% din tot ce au străinii pe piaţa locală. Dintre acestea doar 1.700 au depus până acum bilanţul financiar pe anul 2015, iar în formaţiile de la Registrul Comerţului arată că aceste companii au avut afaceri de 30 miliarde de lei, soldul dintre profit şi pierderi a fost negativ (500 mil. lei), iar nu mărul de salariaţi era de 67.000.

Potrivit Gazetei Sporturilor, italienii – atât de contestaţi la începutul Campionatului European – îşi continuă drumul spre trofeu, eliminându-i pe spanioli (scor 2-0), în faţa cărora şi-au luat revanşa pentru finala pierdută la Euro 2012. Meciul Italia – Germania se anunţă un “sfert” ca un vulcan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS