Prima pagină | 28 februarie 2018

Adevărul scrie că Laura Kövesi a “decapat” punct cu punct acuzaţiile din raportul ministrului Tudorel Toader. Ședinţa de marţi a Consiliului Superior al Magistraturii a fost una tensionată, împănată cu replici tăioase între cei doi protagoniști. Klaus Iohannis este aşteptat să spună dacă o revocă sau nu pe şefa DNA. Avizul CSM a fost negativ.

Jurnalul Naţional observă că, din 2005 încoace, românii au fost obligați să plătească nejustificat tarife mai mari la energia electrică şi gaze. Concluzia apare în raportul de control al Comisiei parlamentare de anchetă a pieţei de energie. Documentul arată că ANRE știa de acest lucru. Paguba este 250 milioane de euro pe an.

Ziarul Financiar a descoperit că, anul trecut, a fost festival în sectorul bugetar. Aproape 20.000 de noi locuri de muncă au fost create anul trecut în sectorul bugetar, numărul de salariaţi de la stat ajungând în decembrie la 1,2 milioane de angajaţi, arată datele Ministeru lui de Finanţe. Dintre acestea, 5.000 de joburi noi sunt ocupate exclusiv funcţionari din administraţia publică centrală şi locală. Salariul mediu al funcţionarilor din administraţia publică a crescut în aceeaşi perioadă cu 20%, până la 3.700 de lei net.

Potrivit României Libere, etnicii români din Ungaria sunt pe cale de a-şi pierde dragostea faţă de ţara în care îşi au originile. În prezent, vorbesc şi simt mai mult ungureşte. Au dat micii pe gulaş şi aproape că au uitat cum arată un costum popular românesc. Eminescu îi veghează doar prin bustul pe lângă care trec indiferenţi, şi mai puţin din cărţi sau manuale. Pe teritoriul maghiar, sămânţa de latinitate a rămas doar în amintirile bătrânilor. Pragul bibliotecii române din oraşul unguresc Gyula e trecut de etnicii noştri mai mult când se află în vizita delegaţiile române. De aceea, poate, tinerii români din Ungaria aproape că nu cunosc limba maternă. Se tem chiar şi ei să-şi recunoască originile, pentru că atitudinea vadit proromânească a dus întotdeauna la izolare.

Gazeta Sporturilor scrie că, devenit antrenor în Şoseaua Ştefac cel Mare, Florin Bratu le promite dinamoviştilor să câştige Cupa României, singurul trofeu accesibil. În trecut, ca rapidist, cel supranumit “Mitralieră” le-a pus piedică roş-albilor ori de câte ori i-a întâlnit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS