Prima pagină, 28 februarie 2017

Jurnalul Naţional consideră că nu putem descoperi dacă suntem cobaii Europei. Este moartă din faşă decizia autorităţilor de la Bucureşti de a face o comisie care să stabilească dacă produsele vândute la noi sunt de calitate mai slabă decât cele din alte ţări. România nu are un program strategic pentru depistarea fraudei alimentare, lipsindu-i laboratoarele specializate.

Ziarul Financiar consemnează cotele maxime de tensiune de pe piaţa farma: Marii producători internaţionali, care fac afaceri de sute de milioane de euro în România, retrag mii de medicamente şi vaccinuri de pe piaţă pentru că nu le convine preţul. În fiecare an, statul alocă un milliard şi jumătate de euro pentru decontarea parţială sau totală a medicamentelor.

Adevărul observă că, deşi Ordonanţa 13 nu mai există, iar autorul ei, social-democratul Florin Iordache, a demisionat de la Ministerul Justiţiei, efectele acesteia încaieră insitituţiile statului. Curtea Constituţională a decis ieri că procurorii nu pot ancheta oportunitatea adoptării actelor normative de către Guvern, constatând astfel că s-ar fi iscat un conflict constituţional între Ministerul Public şi Guvern. Tot ieri, DNA a anunţat că a identificat cinci posibile fapte penale comise în procedura de adoptare a ordonanţei – deci ancheta nu a vizat oportunitatea – şi a declinat dosarul către Parchetul General.

România Liberă scrie despre afacerea Olăneşti. Din dorinţa de a face pe placul conducerii SRI, în 2013, Victor Ponta – pe atunci premier – s-a grăbit să-i transfere serviciului secret fosta reşedinţă a dictatorului Nicolae Ceauşescu, deşi terenul era revendicat. Între timp, Curtea Constituţională a decis că ordonanţa a încălcat legea fundamentală.

Gazeta Sporturilor reface, pe prima pagină, o fotografie document din 1973. Stelistul Liţă Dumitru, cel mai bun fotbalist român de acum 4 decenii, a acceptat propunerea de a poza în aceeaşi ipostază, pe treptele Ateneului, amintindu-şi de zecile de mii de suporteri din tribune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS