Confidenţialitate

Prima pagină | 27 septembrie 2018

Adevărul consemnează că, din motive religioase, doctori de la patru spitale refuză să mai facă avorturi la cerere. Femeile ar putea ajunge să apeleze, ca înainte de Revoluţie, la metode periculoase pentru a întrerupe o sarcină nedorită. În aceste condiţii, centrele de plasament deja pline ar putea deveni neîncăpătoare.

România Liberă scrie despre programul „Rabla“ pentru electrocasnice. Statul va oferi vouchere cu valori între 200 şi 400 lei persoanelor fizice care vor dori să-și înlocuiască un echipament electrocasnic vechi cu unul nou, care consumă mai puțină energie. În prima etapă, vor fi acordate tichete pentru cumpărarea de mașini de spălat, frigidere și aparate de aer condiționat.

Jurnalul Naţional observă un noul trend. Înscrierile s-au încheiat, dar în universitățile din teritoriu bate vântul. La Pitești, facultățile în care se cere matematică sunt ocolite. La fel și cele de limbi străine. În schimb, la Pedagogia învățământului primar și preșcolar sunt persoane chiar la a doua facultate. „Mulți spun că vor să se întoarcă la grădinița sau la școala din localitatea natală”, explică prorectorul de la Pitești.

Potrivit Ziarului Financiar, soldul creditelor ipotecare în lei a încetinit din ritm în luna august 2018, atât faţă de luna anterioară, cât şi faţă de luna august a anului trecu. Datele BNR arată că băncile şi-au mai adăugat în bilanţuri împrumuturi de 740 milioane de lei lei. Dobânzile înregistrează, în schimb, o creştere semnificativă în piaţă, de la sub 4% în luna august a anului trecut, până la peste 6% în prezent. Dobânzile la creditele ipotecare sunt legate de evoluţia ROBOR, iar orice creştere a indicatorului se reflectă în rata lunară. Unii clienţi încearcă să se pună la adăpost de volatilitatea ROBOR prin accesarea creditelor cu dobândă fixă, însă acestea sunt limitate la o perioadă de cinci – zece ani.

Gazeta Sporturilor scrie că patronul FCSB a făcut economii importante mutându-se de pe Arena Naţională la Voluntari. Închirierea stadionului din Capitală, administrat de Primăria Gabrielei Firea, costa 13.000 de euro pe meci. Arena ilfoveană, administrată de Florentin Pandele, îl costă pe Gigi Becali doar 2.500 de euro. În 2011, patronul i-a cununat pe cei doi edili.