Prima pagină, 27 septembrie 2016

Spionii au rămas fără cap, remarcă Adevărul. Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informaţii Externe. Oficial, acesta a renunţat la funcţie din motive medicale. Neoficial, ar fi apărut disensiuni între Mihai Răzvan Ungureanu şi şeful statului. Klaus Iohannis a declarat că, cel mai probabil, va propune un nou director SIE după alegerile parlamentare.

Începe migraţia pentru imunitatea parlamentară, ne anunţă România Liberă. O serie de baroni locali se pregătesc să candideze la alegerile din 11 decembrie, sperând să fie astfel protejaţi de dosarele penale. Pretextul tuturor este că, de fapt, vor să ridice procentul în alegeri pentru colegii de pe liste.

Jurnalul Naţional aminteşte că, din 2008, există legea care îi obligă pe toţi proprietarii de locuinţe să aibă asigurare pentru acestea. Din totalul de 8,9 milioane, doar pentru un milion şapte sute de mii de locuinţe sunt întocmite poliţe. Teoretic, cei care nu respectă legea sunt amendaţi. În practică, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Paguba aşteptată în România în cazul unui cutremur similar celui din 1977 este de circa 6,6 miliarde de euro; la clădiri, asigurările acoperind doar un milliard şi jumătate de euro.

Ziarul Financiar notează că vânzările succesive ale americanilor de la Franklin Templeton transformă Fondul “Proprietatea” în Fondul “Lichidarea”. Anunţul vinderii de acţiuni Petrom cu discount i-a luat prin surprindere pe investitori. În ultimii trei ani, Fondul şi-a lichidat deţineri de aproape 2 miliarde şi jumătate de lei la companii precum Romgaz, Transelectrica şi Transgaz.

Circ pe iarba camionilor, titrează Gazeta Sporturilor. Lamele şi poneii pasc acolo unde Unirea Urziceni câştiga titlul, în 2009. Echipa a obţinut 20 de milionane de euro de la UEFA, banii ajungând la patronul Dumitru Bucşaru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS