Prima pagină, 27 octombrie 2015

Adevărul observă că prima declaraţie publică a ministrului de Interne nu a lămurit de ce a avut nevoie, marţea trecută, de coloană oficială cu motociclist. Gabriel Oprea a dezminţit vehement „speculaţiile“ că a încălcat legea sau că a folosit dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal.

În plin scandal, Liviu Dragnea îl lasă în ofsaid pe Victor Ponta, notează România liberă. Cum Gabriel Oprea refuză să demisioneze, şeful PSD susţine că doar premierul deţine „instrumentul constituţional“ al înlăturarii ministrului. În tot acest timp, o petiţie online a strâns 16.000 de semnături din partea celor care vor demisia şefului de la Interne.

Ziarul Financiar aduce la raport sectorul infrastructurii. România plăteşte 6 miliarde de lei pentru cei 280 de kilometri de autostrăzi în lucru. Radiografia şantierelor rutiere la final de octombrie arată că cea mai mare parte a tronsoanelor au stadii fizice de execuţie de circa 30 – 40%, având ca dată estimată de finalizare anul viitor sau 2017.

O statistică publicată de Jurnalul naţional descrie situația în care a ajuns patrimoniul taberelor şcolare. Din cele 200 de pe vremea comunismului au mai rămas 60. Din 53.000 de spaţii de cazare, în prezent mai sunt doar 5.000. Multe erau destinate copiilor din familii sărmane, care numai așa puteau vedea muntele sau marea. Astăzi stau acasă.

S-au alergat tot anul, se întâlnesc abia astăzi, titrează Gazeta Sporturilor. A fost un 2015 amestecat pentru fiecare dintre ele. Au câştigat, au pierdut, au strâns cam aceeaşi sumă de bani. Simona Halep şi Maria Şarapova se vor afla, astăzi, faţă în faţă.