Prima pagină, 27 noiembrie

Adevărul de weekend se întreabă de teama cui au amânat aleşii dezbaterea legii antifumat. PSD a retras proiectul de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor chiar înainte de votul final. Potrivit unor surse politice, oameni de afaceri apropiaţi partidului au făcut presiuni ca legea să fie revizuită. Tot Adevărul consemnează şi că bolnavii de cancer pulmonar sunt condamnaţi de sistem.

Despre primele scandaluri apărute în jurul guvernului Cioloş scrie România liberă. Premierul l-a numit secretar de stat la Transporturi pe unul din oamenii de încredere ai fostului ministru liberal Relu Fenechiu, ajuns la închisoare. Marcel Boloș își datorează intrarea în politica mare fostului ministru al Dezvoltării, Eduard Hellvig, în prezent director SRI. Noul şef de la Interne, Petre Tobă, este acuzat de plagiat. Guvernul aşteaptă concluzia experţilor.

Rămaşi singuri şi cu pensii care nu le pot acoperi nevoile, pensionarii ajung la Casele de Ajutor Reciproc cu cereri care să le permită existenţa de pe o zi pe alta, potrivit Jurnalului naţional. Şi salariaţii se îngrămădesc la împrumuturi de urgenţă.

Legea dării în plată priveşte credite de locuinţe de 8 miliarde euro date în boom-ul imobiliar, notează Ziarul Financiar. Preţul locuinţelor s-a întors, în medie, la nivelul anului 2006, ştergând creşterile de 50%-100% din 2007 şi 2008. În cei doi ani „de foc“, s-au dat peste 100.000 de împrumuturi pentru case.

Înecaţi, titrează Gazeta sporturilor. Din cupele europene, Sportul şi Progresul au ajuns în bălţile ligii a 4-a Bucureşti. Cele două echipe se mai întâlnesc în fazele incipiente ale Cupei României. Fotoreportajul impresionant este semnat de Cristi Preda.