Prima pagină | 27 noiembrie 2018

Jurnalul Naţional scrie că, dintre cele nouă legi privind combaterea şi prevenirea violenţei în familie, niciuna nu a reuşit să ţină pasul cu realitatea. Ultima, adoptată în această vară, se împiedică de un Ordin al miniştrilor Muncii şi de Interne, aflat în dezbatere publică, care, dacă ar fi aprobat, i-ar ajuta pe poliţişti să dea ordine de protecţie provizorii, iar multe vieţi ar putea fi salvate. În lipsa acestui Ordin, victimele violenţei în familie stau zile întregi cu sufletul la gură şi cu agresorul în casă, aşteptând decizia instanţei.

Adevărul observă că Jandarmeria continuă războiul cu protestatarii, pe Facebook. Replicile zeflemiste sau ţâfnoase ale jandarmilor riscă să-i facă ţinta dezaprobării populare la manifestările de Centenar. Românii sunt din ce în ce mai hotărâţi să boicoteze momentul în care aceştia vor defila. În replică, Jandarmeria spune că persoanele care vor face asta “se descalifică ca oameni”.

Porivit Ziarului Financiar, boom-ul imobiliar, construcţiile de noi proiecte rezidenţiale, de birouri şi centre comerciale au dus la o criză a forţei de muncă. Tot mai mulţi muncitori şi ingineri preferă să plece în Vest, fiind atraşi de salariile de mii de euro pe care le pot încasa lunar. Salariile medii în construcţii trebuie să urce spre 1.000 – 1.200 de euro, sunt de părere cei din Federaţia Patronatelor din domeniu.

România Liberă consemnează că Societatea de Transport București (fosta RATB) plănuieşte să majoreze substanțial cuantumul amenzilor pentru călătorii frauduloși, de la 150 la 500 de lei. Totodată, vor fi sancționați cu amendă și posesorii de abonamente care nu validează cardul la fiecare urcare în mijloacele de transport în comun.

Gazeta Sporturilor observă că 2018 a fost interzis “câinilor”. Niciun dinamovist nu a bifat vreun minut la echipa națională. Este pentru prima dată în istoria de 70 de ani a clubului când se întâmplă acest lucru, deși au mai existat ani slabi la acest capitol. Ce-i drept, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare are un parcurs mediocru în campionat, fiind părăsită de mulți dintre fani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS