Prima pagină, 27 ianuarie 2016

PNL se pune la mila Avocatului Poporului, citim în Adevărul. După ce au votat alături de social-democrați ca primarii să fie aleși într-un singur tur, liberalii vor să se revină la vechiul sistem. Pentru început, aceștia i-au scris Avocatului Poporului să conteste legea electorală la Curtea Constituțională. PSD ripostează, avertizând că ar putea boicota scrutinul dacă se modifică legea.

Acuzat de abuz în serviciu, Gabriel Oprea ar putea rămâne fără protecţie parlamentară dacă PSD şi PNL vor încuviinţa urmărirea penală a fostului ministru, notează România liberă. Cum liberalii au anunţat deja că sunt pentru, soarta liderului UNPR va fi decisa de social-democratul Liviu Dragnea, în condiţiile în care între cei doi există o rivalitate mai veche.

Potrivit Ziarului Financiar, Petrom ar putea fi forţat să pună capacul la unele sonde. Analiştii se întrec în estimări care plasează barilul sub 20 de dolari, nivel care în urmă cu circa un an şi jumătate ar fi părut de domeniul ficţiunii. Nu este exclusă nici o ieftinire a gazelor naturale, ceea ce va pune presiune pe Romgaz.

Jurnalul Naţional observă că scoaterea tarabei în stradă este considerată activitate culturală în București.  Administrația Străzilor a ajuns protector al artelor, deși doar strânge chirii de la cei care vând papuci sau căciuli. Spațiile pietonale din centrul Capitalei sunt luate cu asalt de comercianți la fiecare sărbătoare, dar nu oricine are acces.

Gazeta Sporturilor dezvăluie că primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a semnat două aprobări de construire diferite pentru Arena Naţională, dar ambele cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare. Diferenţa dintre autorizaţii a costat bugetul public cel puţin 35 de milioane de euro, plus încă 25 de milioane de euro din TVA.