Confidenţialitate

Prima pagină, 26 octombrie 2015

Jurnaliştii Adevărul observă un zid de tăcere în jurul generalului Gabriel Oprea. Parchetul Tribunalului Bucureşti a comunicat că, la aproape o săptămână de la accident, Ministerul de Interne refuză să furnizeze toate documentele necesare anchetei privind moartea poliţistului aflat în escorta șefului MAI. Cu câteva excepţii, între care şeful statului şi liderii opoziţiei, politicienii au preferat să nu comenteze cazul.

România liberă se întreabă dacă acest scandal va reseta jocul politic. Sute de oameni au cerut în stradă demisia ministrului şi realizarea unei anchete transparente. Reacţii vehemente au curs şi pe reţelele de socializare. Situaţia îl vulnerabilizeaza serios pe liderul UNPR în negocierile cu PSD, nefiind exclus, în funcţie de modul în care vor evolua lucrurile, sa asistam chiar şi la o răsturnare a coaliţiei guvernamentale.

Potrivit Jurnalului naţional, Sorin Oprescu, Andrei Chiliman, Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Gheorghe Nichita sau Gheorghe Ştefan sunt doar câteva dintre numele sonore care – anul acesta – au ajuns în faţa Justiţiei. Partidele se văd nevoite să caute alţi candidaţi pentru alegerile din 2016.

Oltenia Eterna Terra Nova, titrează Gazeta sporturilor. Granzii României au suferit teribil, ieri, în faţa celor două formaţii de pe Jiu. Steaua a evitat la limită un eşec în faţa Pandurilor, scor 1-1, în vreme ce Dinamo a pierdut – la scor de neprezentare – în fața Craiovei, pentru prima dată din 1984 încoace.