Confidenţialitate

Prima pagină | 26 octombrie 2018

Adevărul observă o bombă cu ceas în coaliţia de guvernare. Liderul ALDE insistă ca Tudorel Toader să rămână ministru al Justiţiei, preşedintele PSD vrea să-l schimbe cu un om de partid. Potrivit unor surse, Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis lui Liviu Dragnea că nu va fi de acord cu un ministru politic la Justiţie.

România Liberă aminteşte că trecem la ora de iarnă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 octombrie, vom da ceasurile cu o oră înapoi. Anul acesta, ar putea fi pentru ultima dată când se face schimbarea. Subiectul renunţării la ora de iarnă este intens dezbătut la nivelul Uniunii Europene.

Jurnalul Naţional consemnează că OMV amână pentru anul următor decizia de investiţie în proiectul din Marea Neagră. Austriecii invocă faptul că Guvernul de la Bucureşti a amânat prea mult adoptarea legii offshore. OMV Petrom şi ExxonMobil explorează împreună blocul Neptun, unde primele estimări arată existenţa unor zăcăminte de gaze între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi.

Ziarul Financiar consemnează a cincea zi de creţtere consecutivă pentru indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează ratele împrumuturilor bancare. Nivelul atins ieri este de 3,39%. Tendinţa de creştere a fost urmată şi de ceilalţi indici, care au ajuns la maximele anului.

Gazeta Sporturilor scrie că arbitrul Ovidiu Haţegan este elogiat. Centralul a condus partida Barcelona – Inter, din grupele Ligii Campionilor, dând dovadă de “personalitate şi hotărâre”, fiind “atent şi aproape de fază” în partida câştigată de catalani cu 2-0.