Confidenţialitate

Prima pagină | 26 octombrie 2017

Potrivit României Libere, mai mult de jumătate din cantitatea de huilă necesară în acest sezon rece va veni din import, în condiţiile în care minele din Valea Jiului sunt neretehnologizate, s-au făcut disponibilizări şi pensionări. Dacă iarna trecută nu am importat niciun gram de cărbune, în acest sezon ne vom baza pe huila adusă din afara ţării, deocamdată din Africa de Sud. Primul contract a fost încheiat cu traderul elveţian Vitol, deşi achiziţii mai vechi de la acesta au ajuns obiectul unor dosare ale procurorilor. Guvernul a aprobat în strategia de iarnă ca stocul minim de siguranţă să fie de 163.000 de tone.

Adevărul scrie că PNL şi USR nu vor prag valoric pentru incriminarea abuzului în serviciu. PSD şi ALDE încă n-au făcut nicio propunere. Pericolul vine din partea lui Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în mandatul lui Florin Iordache, care a propus o limită de 200.000 de lei, sumă care i-ar veni mănuşă liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Jurnalul Naţional observă noi probleme pentru Cristi Borcea. Primăria Constanța cere 2,5 milioane de euro despăgubiri de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo, în contul unor retrocedări la malul mării. Un proces civil a fost deschis la Înalta Curte.

Ziarul Financiar scrie despre cei mai admiraţi şefi de companii din România. Clasamentul a fost întocmit pe baza voturilor primite din partea a circa 300 de reprezentanţi ai mediului local de afaceri pentru realizarea anuarului. Laureat este Florin Talpeş, fondatorul producătorului de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender, care a obţinut, pentru al doilea an consecutiv, cea mai mare susţinere din partea mediului de afaceri.

Gazeta Sporturilor observă că Dinamo n-a mai avut atât de puţine puncte după 15 etape din sezonul  1978-1979. Diferenţa este că în acele vremuri, roş-albii câştigau titlul din doi în doi ani. Ultima dată, echipa din Șoseaua Ştefan cel Mare a luat campionatul în urmă cu 11 ani.