Confidenţialitate

Prima pagină, 26 octombrie 2016

România Liberă consemnează ziua în care PNL şi PSD au votat ca pe vremea USL. Liberalii au votat o ini­ţiativă electorală a social-democraţ­ilor, deşi premierul pe care îl sustin s-a opus. Proiectul elimină 102 taxe, printre care şi cea radio-TV, din ianuarie 2017.

Adevărul notează că arhiepiscopul Teodosie, poreclit „Șpagoveanul“ sau „Hapsâneanul“, fosta sursă „Mache“ a Securităţii, implicat în mai multe dosare penale și pus sub control judiciar pentru falsuri în scopul obţinerii de fonduri europene, susţine că nu este afectat în niciun fel de lunga listă de „păcate“ legate de numele său. În opinia sa, toate acuzaţiile ce îi sunt aduse de procurori afectează Biserica, motivând că „eu reprezint Biserica“.

Potrivit Jurnalului Naţional, un proiect de lege pentru modificarea Statutului judecătorilor și procurorilor a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției. Magistrații cu o vechime de cel puțin 18 ani ar putea deveni avocați, fără să mai dea examen. Barourile îi acuză pe magistrați că sunt ahtiați după „privilegii incorecte proclamate legal”.

Creditarea privată a început să crească din nou, aflăm din Ziarul Financiar. Băncile aveau la finalul lunii septembrie un stoc de împrumuturi acordate populaţiei şi companiilor în valoare de 216,8 miliarde de lei (48,7 mld. euro), cu circa un milliard şi jumătate de lei mai mult decât luna precedentă.

Gazeta Sporturilor scrie că Gabriel Tamaş a avut un nou episod alcoolic. Imagini cu fotbalistul care se clatină în mers prin Centrul Vechi al Capitalei au fost făcute publice ieri. Fundaşul stelist a fost din nou iertat de antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Gabriel Tamaş rămâne, totuşi, cel mai bun fundaş din lotul roş-albastru după calculele publicaţiei sportive.