Prima pagină | 26 aprilie 2018

Adevărul analizează culisele vizitei în Israel a tandemului Dăncilă – Dragnea. Surse diplomatice au explicat că liderii PSD au avut un plan secret bine pus la punct. “Liviu Dragnea şi-a dorit o vizită externă cu miză, iar o întâlnire cu premierul Benjamin Netanyahu în care să spună că România va fi printre primele state care îşi mută Ambasada la Ierusalim ar fi fost, într-adevăr, cu greutate“, a susţinut un diplomat de carieră din Ministerul Afacerilor Externe. Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor au încercat să îl ocolească pe şeful statului. Fără semnătura lui Klaus Iohannis, nu se poate reloca vreo ambasadă.

Jurnalul Naţional scrie că ieşirea masivă în stradă a militanţilor PSD a fost luată în calcul încă de pe vremea protestelor antiguvernamentale din februarie anul trecut. Gândit iniţial ca o contramanifestaţie, mitingul şi-a schimbat motivul de mai multe ori, variind între susţinere a Parlamentului, protest împotriva „statului paralel”, social-democraţii ajungând finalmente să invoce motivul călâu al susţinerii familiei tradiţionale, aşa cum o gândesc iniţiatorii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

România Liberă consemnează că Alianţa Pacienţilor Cronici reclamă, într-o nouă scrisoare deschisă adresată Ministerului Sănătăţii, lipsa tratamentului de bază pentru pacienţii oncologici, invocând statisticile care releva că, în fiecare zi, peste 200 de români pierd lupta cu cancerul. În cele mai multe cazuri, este vorba de cancer de plamân, colorectal, de sân, prostată, de col uterin şi diferite forme de cancere hematologice. În alte ţări europene, cele mai recente studii arată că şansele de supravieţuire la 5 sau 10 ani pentru pacienţii oncologici sunt semnificativ în creştere.

Potrivit Ziarului Financiar, avansul Robor este o veste proastă pentru toţi cei cu credite în lei. Banca Naţională încearcă să domolească inflaţia prin majorarea dobânzilor, în vreme ce guvernul nu vrea să fie acuzat că, prin măsurile fiscale pe care le-a decis, a provocat inflaţie şi majorări de dobânzi – o problemă complicată pentru populaţie. Politica de reducere a inflaţiei, ajunsă la 5%, majorează dobânzile.

Gazeta Sporturilor reface povestea unui transfer de care nici rapidiştii înfocaţi nu îşi mai amintesc. În 1985, clubul din Grant achiziţiona de la IMGB un atacant cu nume predestinat. Ştefan Giulescu n-a făcut carieră în tricoul alb-vişiniu, însă a apucat să joace în ultimul dintre celebrele cuplaje interbucureştene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS