Prima pagină, 26 aprilie 2017

Românii vor să muncească doar din gură, titrează Adevărul. Deși cei fără un loc de muncă declară că vor să se angajeze, în realitate, o mare parte preferă să trăiască din ajutoare sociale sau din munca prestată la negru, susţin specialiștii. Anul trecut, peste un sfert de milion de români lucrau cu program parţial.

România Liberă scrie că Ministerul Sănătăţii apelează la o serie de soluţii de urgenţă, în contextul extinderii epidemiei de rujeolă la nivel naţional, dar şi din cauza crizei imunizării. Toate cantităţile de vaccin aflate în depozite au fost blocate, suplimentar fiind începute procedurile pentru suspendarea exportului paralel, astfel încât sa fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor.

Jurnalul Naţional consemnează aşteptata decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului. România are șase luni la dispoziție pentru un proiect solid de îmbunătățire a condițiilor de detenție. Pachetul de măsuri trebuie să includă pe lângă multe altele, și un număr dublu de angajați. Construirea de noi penitenciare ne va costa un miliard de euro. Planul de acțiune poate fi făcut pe mai mulți ani şi ne poate scăpa de amenzile uriaşe.

Automobilele de teren câştigă tot mai mult teren, potrivit Ziarului Financiar. Dacă în urmă cu un deceniu acestea reprezentau doar o nişă, în prezent o maşină din patru vândute în România este SUV, după cum arată datele din piaţă. În total, în primul trimestru al acestui an, vânzările maşinilor de teren au urcat cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 6.500 de unităţi, avansul fiind dublu comparativ cu cel al pieţei auto pe ansamblu.

Gazeta Sporturilor notează că doar FCSB, Viitorul şi Dinamo mai au şanse să câştige campionatul de fotbal, cu 3 etape până la finalul ediţiei. Astra poate face jocurile întrucât are de disputat confruntări cu toate cele 3 candidate. Nu este exclus să avem un meci de baraj pentru stabilirea campioanei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS