Prima pagină, 26 aprilie 2016

Potrivit României Libere, un angajat își recuperează, după ce iese la pensie, doar două treimi din banii cu care a contribuit la sistem în anii de muncă. Scenariul este unul optimist. Cât suntem activi, plătim de 10 ori mai mult decât vom primi la bătrâneţe.

Cu mult tupeu şi cu un simplu pix poţi mări în acte suprafaţa de teren deţinută, dezvăluie Jurnalul Naţional. Se adaugă un zero pe un vechi act de proprietate. Pe o astfel de hârtie, 3.200 de metri păstraţi s-au transformat în 32.000 pe malul Lacului Văcărești. Timp de 16 ani, nimeni n-a verificat autenticitatea documentului.

Adevărul publică un interviu cu Augustin Lazăr, nominalizat pentru postul de procuror general. Potrivit lui, sistemul judiciar românesc „e colmatat de dosare vechi“, funcţionează „conform standardelor secolului trecut“ şi are nevoie de o reformare din rădăcini. Un alt motiv de blocaj e faptul că Parlamentul „a acordat o atenţie deosebită unor modificări legislative care au reprezentat o sursă de controverse, deoarece ar prejudicia lupta împotriva corupţiei, în timp ce modificări urgent necesare au trebuit să aştepte“.

Potrivit Ziarului Financiar, antreprenorii români îşi vând pe bandă rulantă businessurile care au pus bazele capitalismului. 119 tranzacţii cu o valoare totală de 3 miliarde de lei au fost încheiate anul trecut. Momentul este unul favorabil pentru astfel de vânzări, după ani de îngheţ.

Gazeta Sporturilor consemnează că Astra a bătut fără probleme pe terenul ASA Târgu Mureş şi mai are nevoie de un punct pentru a se încorona campioană în ultimele două etape. Utimul meci este cel cu Dinamo, iar fanii alb-roşilor le cer acestora să nu bată pentru a nu trimite titlul în mâinile Stelei.