Prima pagină | 25 octombrie 2017

Adevărul scrie că fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la 7 ani de închisoare pentru corupţie, a fost liberată condiţionat de la Penitenciarul de femei Târgşor în urmă cu fix o săptămână. Supranumită ‘Regina şpăgii din justiţie’, aceasta a fost găsită vinovată şi condamnată anul trecut pentru că a primit o mită de 630.000 de euro de la omul de afaceri Dinel Staicu în schimbul pronunţării unei sentinţe favorabile. Veronica Cîrstoiu a ieşit din spatele gratiilor în baza unei prevederi din vechiul Cod Penal, potrivit căreia o femeie, care are vârsta peste 55 de ani, poate fi liberată condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei în cazul condamnării care nu depăşeşte 10 ani.

Medicamentele aruncate la gunoi sunt bombe cu ceas, avertizează Jurnalul Naţional. Anual, un român cumpără, în medie, 25 de cutii cu diverse hapuri. Multe dintre ele fără prescripţie de la doctor.

Potrivit României Libere, guvernul se pregăteşte de o noua criză, la puţină vreme după ce Mihai Tudose a ameninţat inclusiv cu demisia dacă nu pleacă miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, consideraţi oamenii lui Liviu Dragnea. Acum, pe lista unei posibile remanieri au intrat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, şi cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Premierul îl bănuieşte pe primul că face jocurile aceluiaşi Liviu Dragnea, care, de altfel, se opune remanierii, iar nemulţumirile faţă de Olguţa Vasilescu au legătura cu amânarea legii pensiilor. Între timp, tot mai multe instituţii de stat rămân fără bani, după ce au crescut absurd salariile din administraţie. Experţi consultaţi de România Liberă nu exclud ca executivul să inventeze noi taxe şi impozite, pentru ca să tragă de la populaţie banii pe care nu-i mai obţine ca venituri la buget pe actuala fiscalitate. Miza este de aproape două miliarde de euro.

Ziarul Financiar observă că Dacia accelerează cu o creştere de 8% în primul semestru. Cererea europenilor pentru SUV-uri şi crossovere a atras o producţie mai mare a modelului Duster la uzina Dacia de la Mioveni, care este totodată şi cel mai scump din gamă. Duster reprezintă peste 60% din producţia uzinei de la Mioveni din acest an.

Gazeta Sporturilor face o analiză pe audiența TV a aproape o mie de meciuri din ultimi cel puțin 3 ani. Competiția este neglijată de parcă se joacă în critpă. Proaspăt reales președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu are cheful unui îmbălsămător-șef.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS