Prima pagină, 25 februarie

Potrivit ziarului Adevărul, tot mai mulţi români își stabilesc domiciliul în ţările vecine, pentru a scăpa de birocraţie, dar mai ales de unele impozite și taxe pentru activităţi comerciale sau pentru proprietăţi. În ceea ce privește birocraţia, există o rază de speranţă: premierul Dacian Cioloș a lansat ieri „comisia de tăiat hârtii“, un proiect menit să ajute la debirocratizarea administraţiei.

Din Ziarului Financiar aflăm că 7 din 9 asigurători verificaţi de autoritatea în domeniu, anume Generali, Groupama, Allianz Ţiriac, Asirom, Omniasig, Uniqa şi Euroins, sunt obligaţi să refacă, în termen de o lună, calculele pentru tarifele RCA. Pentru transportatori, creşterea a fost de peste 40% din luna iunie a anului trecut încoace. Proprietarii de camioane, auto­uti­litare şi vehicule de transport persoane plătesc, în medie, 4.500 de lei pentru asi­gurarea anuală RCA, arată primele cifre oficiale înaintate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Jurnalul Naţional aminteşte că România are șase centre de cazare pentru refugiați, cu o capacitate de 1.500 de locuri. La ora actuală, disponibile sunt doar 900. Primii 11 refugiaţi vor sosi în ţara noastră la începutul lunii martie şi vor fi cazaţi în centrul de la Galaţi. România trebuie să primească 6.200 de persoane în următorii 4 ani.

România Liberă scrie despre un caz unic în istoria justiţei autohtone. O judecătoare este anchetată pentru implicare nelegală în celebrul dosar al Marianei Rarinca, femeia care a şantajat-o pe şefa Instanţei Supreme. Inspecţia judiciară a început o anchetă.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, fostul manager stelist Mihai Stoica anunţă că se întoarce la echipă, dar nu se va alătura băncii tehnice. Eliberat recent din închisoare, acesta consideră că Steaua a ajuns bătaia de joc a arbitrilor.