Prima pagină, 25 aprilie 2017

Potrivit ziarului Adevărul, salvatorii montani, alpiniștii cu experienţă din România și psihologii critică la unison şi în termeni duri decizia alpiniştilor Ovidiu Popescu şi Bela Gulacsi de a-şi duce copiii în expediţie în Munţii Retezat, într-o zi în care pericolul de avalanşă era iminent. Dor Geta Popescu (13 ani) şi Erik Gulacsi (12 ani) au murit sâmbătă, prinşi într-un val uriaş de zăpadă.

Evenimentul Zilei anunţă că CEDO redeschide bătălia pentru graţiere în România. Magistraţii Curţii Europene a Drepturilor Omului ar urma să anunţe, astăzi, o decizie-pilot în cazul închisorilor din ţara noastră. Arpad Rezvimes a reclamat condiţiile din penitenciare. Statul ar urma să primească un termen, cel mai probabil de 6 luni, pentru prezentarea unui plan de remediere a situaţiei.

România Liberă dezvăluie că actualul preşedinte al comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii, Adrian Ţuţuianu, dar şi unul dintre predecesori, Ion Stan, au fost asociaţi într-o firmă ce exporta armament, alături de controversatul om de afaceri arab Fathi Taher şi de partenerul său de afaceri, Omar Hayssam. Din filieră mai face parte, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, şi Marin Antonescu, fostul colonel al Direcţiei de Informaţii Externe a Securităţii comuniste. Afacerea a funcţionat între anii 2002 şi 2008 în localitatea Mija din Dâmboviţa, judeţ controlat în prezent de social-democratul Adrian Ţuţuianu.

Jurnalul Naţional observă achiziţiile trăsnite ale parlamentarlor. Aleşii îşi cumpără din bani publici unghiere şi compot de ananas. În instituţiile statului, mai este nevoie de bomboane, bocanci şi dedicaţii muzicale. Primăriile şi companiile de stat pot cumpăra orice din bugetele proprii, dacă şefii acestora consideră necesar.

Ziarul Financiar scrie despre singura speranţă pentru bugetul la limită pe acest an. Veniturile statului din contribuţiile salariale au crescut cu 18% în luna martie (până la 5,87 mld. lei) faţă de martie 2016, pe fondul majorării de salarii şi al creării de noi locuri de muncă. România are astfel o ‘rezervă’ de venituri pe care le poate obţine prin reducerea muncii la negru şi prin creşterea numărului de angajaţi cu forme legale, astfel încât să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB până la finalul anului.

Thrillerul continuă, titrează Gazeta Sporturilor. FCSB păstrează 3 puncte avans în clasamentul Ligii I, dar o aşteaptă derbiul cu Dinamo, iar Viitorul Constanţa este avantajat de rezultate. În remiza de aseară, 1-1, roş-albaştrii puteau ucidea aseară lupta pentru titlu: au condus, au mai dat două bare, n-au primit două penaltiuri şi au fost nedrept egalaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS