Confidenţialitate

Prima pagină, 25 aprilie 2016

Adevărul scrie despre rebeliunea declanşată în PSD. Armata social-democrată a strâns rândurile în jurul lui Liviu Dragnea în urma condamnării sale, mai puţin Valeriu Zgonea, omul numărul doi în partid, care i-a cerut demisia liderului PSD. Personal, Dragnea l-a persiflat pe Zgonea, însă oamenii săi de încredere l-au acuzat pe liderul Camerei Deputaţilor de trădare.

Din România Liberă aflăm că, după mai multe runde de negocieri, s-a ajuns la un consens în privinţa regulilor pentru sezonul estival din staţiunea Mamaia. În primul rând, s-au luat măsuri pentru ca muzica să nu mai deranjeze, aceasta fiind una dintre principalele reclamaţii ale turiştilor în anii trecuţi. Cu excepţia zonelor proiectate pentru distracţie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevăzut prin lege, de 75 db.  Noul regulament promite ca va face ordine şi printre comercianţii ambulanţi, care nu vor mai avea voie pe plajă. De vara acesta, va fi interzisă comercializarea alimentelor perisabile sau neambalate.

Potrivit Ziarului Financiar cele mai mari trei bănci au 3.000 de apartamente şi case la vânzare. Pe listele de executări silite ale băncilor apar garsoniere, hoteluri şi pensiuni, benzinării, tractoare şi chiar şi echipamente medicale. Toate acestea le-au aparţinut unor persoanele fizice sau juridice care nu au mai putut rambursa creditele.

Jurnalul Naţional publică povestea de afaceri din spatele palatului de pe Lacul Snagov. O proprietate de 8.000 de metri pătraţi, cu grădini luxuriante şi propriul canal. Proprietari sunt „Regina asfaltului”, Cornelia Cazacu, fost senator PD și apropiată a lui Traian Băsescu, și soțul său,  fost consilier municipal. Contracte de zeci de milioane de euro s-au derulat între Primăria condusă de Traian Băsescu și firma familiei Cazacu. În acte, proprietarul firmei era septuagenara mamă a senatoarei.


Într-o nouă investigaţie despre drama din clubul Colectiv, Gazeta Sporturilor dezvăluie că milioane de români sunt trataţi în spitale dezinfectate cu substanţe pe care statul nu le verifică în laborator, nici măcar când le dă avizul. Publicaţia a găsit, în rapoartele DSP, antisetice a căror concentraţie era mai scăzută decât cea înscrisă pe etichetă.